5 filme de actiune cu care sa iti impresionezi iubitul

By  | 

El vrea filme de actiune, ea de dragoste. Lui, dramele şi comediile romantice i se par siropoase; pe ea, bătăile, exploziile şi împuşcăturile o plictisesc. Cam aşa stă treaba în majoritatea cuplurilor când vine vorba de filme. Ce-ar fi să desfiinţăm stereotipul acesta? Dacă laşi puţin de la tine şi priveşti lucrurile din altă perspectivă, vei găsi ceva pe gustul tău în orice film, fie el cu război, super-eroi sau poliţişti “greu de ucis”.

Aşa că data viitoare când vreţi să vă uitaţi la un film împreună, în loc să daţi cu banul sau să recurgeţi la şantaje de genul: „Ok, ne uităm la a enşpea parte din Fast and Furious, dar speli tu vasele o săptămână!”, surprinde-l cu aceste titluri! Sunt genul de filme pentru care femeile nu fac coadă la cinema, aşa că iubitul tău va fi impresionat că de dragul lui renunţi la romance pentru o porţie zdravănă de adrenalină şi violenţă.

Desigur, tu ai o agendă ascunsă, cum ar fi că poţi să-ţi clăteşti ochii cu vreo bunăciune de actor. Dar iubitul tău nu trebuie să ştie asta… În plus, există şi filme de acţiune care pur şi simplu sunt prea bune pentru a le rata, oricât ai fi tu de romantică şi de pacifistă!

X-Men: Days of Future Past (2014)

Aici găseşti combinaţia perfectă între actori hot şi personaje cool. Chiar dacă subiectul e acelaşi ca în mai toate filmele de acţiune – băieţii buni se luptă cu băieţii răi şi, în final, triumfă – va fi interesant să descoperi mutanţii şi puterile lor. Dar ceea ce te va face să urmăreşti acest film cap-coadă este puzderia de actori sexy şi talentaţi. În ce alt film îi vezi laolaltă pe Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, Hugh Jackman, James Marsden şi Evan Peters? Vorba românului: a tunat şi i-a adunat!

Death Proof (2007)

Quentin Tarantino este unul dintre puţinii regizori ale cărui filme trebuie văzute pentru simplul fapt că sunt făcute de el. O să găseşti ceva magistral în oricare dintre ele, fie dialogul inteligent, referinţele culturale, muzica eclectică, personajele inedite sau subiectul de-ţi stă mintea-n loc. În Death Proof e câte puţin din toate. Iubitului tău o să-i placă cursele de maşini, cascadoriile şi fetele frumoase, iar ţie ideea de girl power, pentru că în acest film în loc de băieţi buni avem eroine care luptă cu răul pentru a face dreptate. Bonus (pentru amândoi): scena de lap dance din bar este una dintre cele mai fierbinţi din cinematografie. Până şi ţie o să ţi se pară sexy!

The Dark Knight (2008)

Dacă e să alegi un film cu super-eroi – şi ştii cât de mult le plac bărbaţilor super-puterile! – alege Batman-ul în care a jucat Heath Ledger. Nu-i vei putea contempla carisma, deoarece are faţa acoperită de un machiaj diabolic, dar îl vei admira în cel mai bun rol al său, pentru care a şi primit premiul Oscar postum. Regretatul actor s-a dedicat trup şi suflet acestui rol şi asta se vede în fiecare gest, cuvânt şi privire a personajului său. The Joker este atât de bine construit încât îl pune în umbră pe însuşi Batman! În plus, The Dark Knight este considerat de mulţi critici cel mai bun film al anului 2008, fiind al 19-lea cel mai profitabil film din istorie. Trebuie să-l vezi pentru cultura ta cinematografică, dacă nu din alt motiv.

Point Break (1991)

Un agent FBI zelos se infiltrează sub acoperire într-un grup de surferi care, când nu caută „marele val”, se ocupă cu jefuitul de bănci. Poate că eşti tentată să spui pas, dar gândeşte-te la Keanu Reeves şi Patrick Swayze tineri şi musculoşi făcând surf, fugărindu-se unul pe altul pe plajă, aruncându-se cu paraşuta din elicopter şi luptându-se în ploaie pe malul oceanului . Este şi un mic love story pe acolo, chiar dacă în plan secundar. Concentrează-te pe aceste aspecte şi vei putea suporta cadrele cu bătăi, explozii şi împuşcături.

300 (2006)

Bătălia de la Termopile filmată în slow-motion va satisface setea de adrenalină a iubitului tău, în timp ce tu vei putea cu puţin efort să faci abstracţie de membrele retezate şi sângele care zboară peste tot pe câmpul de luptă. Ia din când în când câte o pauză de la a-i admira pe Michael Fassbender şi Gerard Butler în costum de spartan („costum” însemnând un slip minuscul, coif pe cap şi mulţi muşchi!) şi remarcă efectele vizuale superbe, precum şi imaginea special creată pentru a reda impresia de benzi desenate. Şi, ca să-l dai de tot pe spate pe iubitul tău, aminteşte-i că „300” este ecranizat după romanul grafic al lui Frank Miller, acelaşi care a creat Sin City. Încă un film cu efecte vizuale superbe pe care îl puteţi vedea împreună!

Comments

comments