5 filme controversate

By  | 

Dintre sutele de filme produse anual, unele dintre ele nu pot fi uitate din simplul motiv că stârnesc o mulțime de controverse. Iată 5 dintre acestea.

Unele filme te enervează, te scârbesc sau te șochează. Fie că este vorba de religie, homosexualitate, politică, violență, scene de sex, droguri sau altele asemenea, subiectele lor pot fi considerate imorale, obscene sau tabu. Acest lucru nu este niciodată rău pentru producători, pentru că din ce în ce mai mulți oameni sunt curioși să vadă filmul, deci încasările vor fi, bineînțeles, din ce în ce mai mari.

Dacă ai chef să vizionezi un film „altfel”, ți-am pregătit o scurtă listă cu 5 filme controversate din care să alegi.

A Serbian Film (2010)

Povestea filmului este la prima vedere destul de banală: un fost star porno acceptă o ultimă slujbă în domeniu pentru a face rost de niște bani frumoși pentru familia sa. Din păcate pentru el, regizorul este un fan al filmelor foarte violente, ajungând chiar să facă snuff films (filme în care actorii sunt torturați și chiar uciși). Am văzut „A Serbian Film” și, spre surprinderea mea, actorii joacă chiar foarte bine, este filmat superb, iar finalul te va face să ai piele de găină.

The Da Vinci Code (2006)

„The Da Vinci Code”, bazat pe romanul cu același nume al scriitorului Dan Brown, abordează unul dintre cele mai delicate subiecte: religia. Un profesor descoperă un secret străvechi, rămas ascuns de mai bine de 2000 de ani, care este pe cale să zguduie temelia omenirii. Cartea și apoi filmul au fost printre cele mai populare și dezbătute în perioada lansării.

Requiem for a Dream (2000)

Nu mi-a plăcut niciodată să citesc o carte sau să vizionez un film pentru că așa face toată lumea, pentru că se află în topuri – mă simțeam cumva obligată, ca la școală. „Requiem for a Dream” m-a surprins în mod plăcut, însă, deși degradarea personajelor din cauza drogurilor mi-a lăsat după fiecare vizionare un gust amar.

A Clockwork Orange (1971)

Filmul lui Stanley Kubrick este plin de violență, dar condamnarea și urmările acesteia asupra personajului principal sunt partea cea mai controversată din film. El este supus unei cure de tratament care îi suprimă impulsurile violente, dar îl lipșește în același timp de umanitate.

The Human Centipede (2009)

Acest film horror are la bază o poveste pe care o consider înfiorătoare și nu îl recomand în niciun caz persoanelor mai sensibile. Nici nu vreau să vorbesc prea mult despre el, o să te las cu sinopsis-ul: două americance pleacă într-o excursie prin Europa. În Germania se pomenesc singure în noapte, într-o pădure, atunci când maşina li se strică. Căutând după ajutor, găsesc o vilă izolată. Fetele se trezesc, fără să-şi amintească ce s-a întâmplat, prinse în beciul unui spital improvizat, alături de un japonez. Un german mai în vârstă se prezintă ca fiind un chirurg pensionat, specializat în separarea gemenilor siamezi. Totuşi, cei trei „pacienţi” ai săi nu sunt pe cale să fie separaţi, ci uniţi laolaltă într-o operaţie îngrozitoare.

Acestea fiind spuse… vizionare plăcută!

Comments

comments