5 (+1) trilogii de filme pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Unele filme sunt atât de bune încât ne-am dori să nu se mai termine! Din fericire, există câteva trilogii care ne permit să urmărim povestea în continuare.

Fie că au fost concepute ca o trilogie sau primul film a avut un succes mare, așa că producătorii au decis să îl continue, următoarele serii sunt un must see.

The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002), The Return of the King (2003)

Bazată pe binecunoscutul roman fantasy al lui J.R.R. Tolkien, trilogia este una de referință și a câștigat 17 premii Oscar (primul film 4 premii, al doilea doar 2, iar al treilea 11, adică la toate categoriile la care a fost nominalizat). Este considerat unul dintre cele mai mari proiecte de film realizate vreodată, cu un buget total de 281 milioane de dolari. Întregul proiect a fost gata în 8 ani, cu filmările pentru toate cele trei filme făcute în același timp.

The Godfather – 1972, 1974, 1990

Bazată pe romanul cu același nume scris de autorul Mario Puzo, trilogia lui Francis Ford Coppola a trecut testul timpului și este chiar și acum prima alegere pentru iubitorii filmelor de acest gen. Primele două filme au câștigat împreună 9 premii Oscar, însă al treilea nu a reușit să învingă la niciuna dintre cele 7 categorii la care a fost nominalizat.

Millennium – The Girl with the Dragon Tattoo (2005), The Girl Who Played with Fire (2006) și The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest (2007)

Și de această dată, trilogia se bazează pe romane, și anume seria Millennium a scriitorului suedez Stieg Larsson. Acesta plănuia să mai scrie 7 cărți care să facă parte din serie, însă moartea lui bruscă a făcut imposibil acest lucru. Totuși, povestea va fi dusă mai departe de către David Lagercrantz, un alt autor suedez. Cele trei filme suedeze au fost lansate în februarie, septembrie și noiembrie 2009, iar în decembrie 2011 a fost lansată și o versiune americană a primului film.

Cube – Cube (1997), Cube 2: Hypercube (2002) și Cube Zero (2004)

Comparată uneori cu seria „Saw”, „Cube” mi se pare o trilogie mult mai reușită din orice punct de vedere. Cele trei filme pornesc de la aceeași premisă: un grup de străini se trezește într-o structură misterioasă, fără să aibă cea mai mică idee cum a ajuns acolo. Ei se află într-un cub gigantic (al cărui scop și origine sunt necunoscute), format din cuburi mai mici. Unele dintre acestea sunt sigure, în timp ce altele sunt echipate cu capcane mortale. Ei trebuie să colaboreze pentru a-și da seama dacă pot scăpa cu viață din această capcană a morții.

Matrix – The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) și The Matrix Revolutions (2003)

Multă, cyberpunk, conspirații… Cum să nu îți placă această trilogie? Scris și regizat de frații Wachowski, cu Keanu Reeves în rolul lui Neo, filmul se află printre preferatele fanilor science fiction.

Mad Max – Mad Max (1979), Mad Max 2 (1981), Mad Max Beyond Thunderdome (1985) și Mad Max: Fury Road (2015)

La 36 de ani de la primul film din serie, Max Rockatansky s-a întors pe marile ecrane în „Mad Max: Fury Road”. Filmul a debutat pe primul loc în box office-ul internațional și românesc, dar nu trebuie să uităm succesul pe care trilogia l-a avut. Cu Mel Gibson în rolul principal, „Mad Max” are loc într-un viitor aproape distrus de un război nuclear.

Vizionare plăcută!

Comments

comments