Filme frantuzesti pe care trebuie sa le vezi

În plin Festival Internaţional de film de la Cannes nu e rău să arunci un ochi pe câteva recomandări de filme franţuzeşti care merită bifate.

Mon Roi, 2015

Drama franţuzească a regizoarei Maïwenn (care a semnat şi producţia „Polisse“) analizează o relaţie pasională, dar turmentată, pe parcursul a zece ani, dintre partenerii foarte diferiţi ai unui cuplu. Actorii Emmanuelle Bercot şi Vincent Cassel aproape că te fac să plângi uneori, iar cu siguranţă îţi stârnesc emoţii diverse pe parcursul celor două ore pline de trăiri intense.

Caché – Secretul, 2005

Filmul „Caché“, în regia lui Michael Haneke a fost recompensat cu numeroase premii, precum Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun regizor şi Premiul Juriului Ecumenic la Cannes 2005. „Caché“ este un thriller excelent care relatează povestea unei familii europene burgheze – la prima vedere pare liberală şi tolerantă, dar care-şi pierde echilibrul atunci când descoperă că este monitorizată permanent de camera de filmat a unui necunoscut…

Deux jours, une nuit – Două zile, o noapte, 2014

Regizat de fraţii Luc Dardenne şi Jean-Pierre Dardenne, drama socială o prezintă pe actriţa Marion Cotillard într-un rol greu, dar pe care îl interpretează extrem de realist. Filmul spune povestea unei mame disperate care se luptă din răsputeri să-şi recapete jobul.

Dans la cour – In curte, 2014

Drama cu accente pronunţate de comedie o are în centrul acţiunii pe actriţa Catherine Deneuve, care o joacă pe Mathilde, o intelectuală al cărei soţ o bănuieşte că începe, uşurel, să îşi piardă minţile. Scenariul e plin de situaţii cotidiene în aparenţă banale, dar care în film iau proporţii… extreme!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.