Filme în care actorii îşi depăşesc limitele

Sylvester Stallone în Rocky, Robert De Niro în Raging Bull, Hilary Swank în Million Dollar Baby… interpretând unii dintre cei mai mari sportivi din lume, numeroşi actori au reuşit astfel să-şi depăşească propriile limite. Trei filme noi sunt încă o dovadă a acestui lucru.

În Borg/McEnroe, Shia LaBeouf, copilul teribil al Hollywood-ului, dă ce e mai bun din el rejucând finala cult de la Wimbledon din 1980 dintre cel mai rebel tenismen american şi legenda suedeză. şi Emma Stone păşeşte pe terenul de tenis în Battle of the Sexes, noul film regizat de cei responsabili pentru Little Miss Sunshine despre meciul simbolic disputat în 1973 dintre Bobby Riggs, fost numărul unu mondial şi mare provocator şi misogin, şi Billie Jean King, regina tenisului feminin sătulă de discriminarea şi sexismul suferite de femei în tenis. De nerecunoscut, complet absorbită în personaj, actriţa din La La Land ar putea pretinde un nou premiu Oscar pentru acest rol. Asta dacă nu i-o ia înainte Margot Robbie cu ajutorul rolului din I, Tonya, filmul biografic despre patinatoarea Tonya Harding, despre care există presupuneri că ar fi participat la agresiunea împotriva lui Nancy Kerrigan cu puţin timp înainte de Jocurile Olimpice din 1994.

Casting

Cine-l joacă pe Hugh Hefner?

După moartea sa la final de septembrie, fondatorul Playboy va face obiectul unui film biografic. Iată favoriţii noştri în obţinerea rolului principal.

#1 Jared Leto. Pentru că actorul este prima alegere a lui Brett Ratner, cel care va regiza filmul.

#2 Robert Downey Jr. Pentru că haiosul rebel merită să joace şi în altceva în afară de supereroul din universul Marvel.

#3 Johnny Depp. Pentru că acest rol complex i-ar putea resuscita cariera aflată în acest moment la terapie intensivă.

#4 Leonardo DiCaprio. Pentru că şi el este mereu înconjurat de fete tinere, frumoase şi majoritar blonde.

BOX Office

Filmele

Pororoca. Cu premiera în România pe 19 ianuarie, filmul îşi propune să prezinte o situaţie dramatică prea des întâlnită, din păcate: dispariţia unui copil. Mai precis, modul în care ea afectează viaţa unui cuplu, cum îl erodează, îl descompune, scoţând la iveală sentimente greu de digerat – vină, durere, furie, deznădejde. Merită, mai ales că Bogdan Dumitrache a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film San Sebastian pentru rolul din Pororoca.

The Commuter. În acest thriller plin de adrenalină, Liam Neeson este Michael, un agent de vânzări care, pe drumul acasă cu trenul, este abordat de un străin misterios pentru a dezvălui identitatea unui pasager ascuns în acel tren până ce vor ajunge la ultima staţie. Forţat să soluţioneze contracronometru un puzzle mortal, Michael va descoperi un plan criminal şi se va trezi prins fără voie într-o conspiraţie cu miză periculoasă atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi pasageri din tren. (premiera pe 12 ianuarie)

Citeşte continuarea materialului în ediţia de iarnă a revistei Cosmopolitan Man.

FOTO: PR, Getty Images. Text: Roxana Dobriţă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.