10 filme din anii ’90 care merită (re)văzute

An după an sunt lansate zeci de filme noi, dar cele mai multe dintre ele nu reușesc să se ridice la nivelul celor din anii ’90. COSMO a făcut o listă cu 10 filme din acea perioadă care nu te vor dezamăgi.

Filme din anii ’90 care merită (re)văzute

Goodfellas (Martin Scorsese, 1990)

O poveste clasică cu gangsteri în care ne este prezentată povestea unor prieteni din copilărie care trebuie să se adapteze unui cartier și unei vieți în care legile mafiei dictează mersul lucrurilor.

Misery (Rob Reiner, 1990)

După ce un renumit autor este salvat după un accident de mașină de un fan al romanelor sale, el își dă seama că grija pe care o primește este doar începutul unui coșmar de captivitate și abuz.

Cape Fear (Martin Scorsese, 1991)

Un deținut eliberat din închisoare după ispășirea pedepsei consideră că a fost condamnat pe nedrept, mai ales din cauza procurorului. Familia acestuia, una unită și liniștită, tipic americană, va deveni ținta răzbunării diabolice a infractorului.

Citește și: Cele mai bune filme romantice din 2017

My Cousin Vinny (Jonathan Lynn, 1992)

Doi tineri din New York sunt acuzați de crimă în Alabama rurală în timp ce se întorc la colegiu, iar unul dintre verișorii lor – un avocat neexperimentat, care nu este obișnuit cu regulile și obiceiurile de Sud – vine să-i apere.

The Shawshank Redemption (Frank Darabont, 1994)

În anul 1947, Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. În închisoare, Andy il întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii.

The Usual Suspects (Bryan Singer, 1995)

Verbal Kint încearcă să convingă politiștii că un criminal cu numele Keyser Soze este responsabil de atragerea sa și a altor patru bărbați într-un jaf care s-a terminat cu o explozie și multe cadavre.

Citește și: Filmele care sărbătoresc majoratul în 2017

Trainspotting (Danny Boyle, 1996)

Filmul descrie poveștile lui Renton, Spud, Sick Boy și Begbie, cu toții tineri, dependenți și covârșiți de scena drogurilor periculoase din Edinburgh. În momentul în care Renton încearcă să renunțe la viața de dependent, adevăratele fețe ale prietenilor săi încep să se arate și totul devine mult mai complicat.

The Game (David Fincher, 1997)

Nicholas Van Orton este un afacerist de succes care s-a obișnuit să dețină controlul asupra investițiilor și relațiilor sale. Viața sa ordonată va suferi o schimbare profundă în momentul în care fratele său îi va oferi de ziua sa un cadou mai putin obișnuit – un joc incitant, care va atrage după sine consecințe devastatoare.

Dark City (Alex Proyas, 1998)

Un om se luptă cu amintiri ale trecutului său, inclusiv o soție pe care nu o mai poate aminti, într-o lume de coșmar fără soare și condusă de ființe cu puteri telekinetice care caută sufletele oamenilor.

The Iron Giant (Brad Bird, 1999)

Un băiat de 9 ani găsește un robot uriaș care a căzut din cer într-un lac. Cei doi se împrietenesc, însă locuitorii se tem de robot și vor să îl distrugă.

Citește și: 5 seriale care merită urmărite în toamna 2017 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.