Fii voluntar in programul ”Engleza pentru viata”

Ce presupune voluntariatul? 

Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”? 

Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali,deschisi si prietenosi. Ei isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat. 

Voluntarii asociatiei sunt in general tineri studenti si liceeni si nu este necesara experienta de predare. Ei trebuie sa stie foarte bine limba engleza si sa poata aloca activitatii de voluntariat minim 4 ore pe saptamana.

Care sunt beneficiile pentru voluntari? 

Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele

Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa

Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.

Cum se face inscrierea?

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 19 ianuarie la adresa [email protected] 

Cei selectati vor fi invitati in saptamana urmatoare la un scurt interviu, urmand ca dupa 27 ianuarie sa poata incepe activitatea. 

Mai multe informatii despre program se gasesc pe site-ul asociatiei si tot aici gasiti si marturiile voluntarilor despre experienta “Engleza pentru Viata”.

Programul “Engleza pentru Viata”, de predare a limbii engleze prin joc in centre sociale, a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.