Fericirea ta depinde și de confortul de acasă. Cum amenajezi o baie hygge

Conceptul danez hygge se bazează pe crearea unui spațiu comod și confortabil, care invită la intimitate și relaxare. În ultimii ani, principiile hygge au început să fie aplicate în locuințele din toată lumea. Orice încăpere poate fi amenajată astfel, însă baia, fiind în sine un spațiu dedicat intimității și stării de bine, este cel mai ușor de transformat într-un refugiu hygge. Iată cum poți face acest lucru:

Păstrează o atmosferă simplă și pură

Hygge înseamnă un spațiu liniștit, senin, care emană relaxare și în care dezordinea nu are ce căuta. Paleta de culori este adesea monocromă, dar poți opta și pentru un amestec de nuanțe neutre.

Citește și Baie SPA la tine acasă: 12 idei deco pentru a amenaja locul tău de evadare!

Materialele pe care le poți utiliza într-o baie hygge (de la halatele de baie și prosoape, până la dulapurile pentru produse cosmetice etc.) trebuie să fie naturale, pentru că fibrele sintetice sau plasticul nu-și au locul în acest stil. Danezii combină cu succes finisajele și mobilierul din marmură sau lemn masiv cu țesăturile din bumbac și lână, contrastul dintre texturi sporind sensibilitatea tactilă.

Creează un sanctuar

Simplitatea este adesea cea mai bună soluție iar o baie lungă în cada plină cu apă caldă poate fi remediul ideal în multe situații. Adaugă în baie câteva lumânări parfumate, un suport de cadă din lemn natural și ia cu tine o carte bună, poate și un pahar de vin, și vei descoperi bucuria pură a stilului nordic de relaxare.

Și la duș te poți bucura de o experiență relaxantă de îmbăiere. Instalează un cap de duș de dimensiuni cât mai mari în cabină, prevăzut cu numeroase puncte de distribuire a apei, care îți vor da senzația unei ploi calde de vară.  

Alege elemente calitative

Când îți dorești să infuzezi un spațiu cu o atmosferă hygge, detaliile sunt foarte importante. Pentru chiuvetă, cadă sau cabina de đuș, alege baterii baie de calitate, care folosesc tehnologii moderne ce reduc consumul de apă și transformă acțiuni simple în adevărate experiențe de lux. În plus, atunci când echipamentele sanitare sunt executate la cele mai înalte standarde, rămân ca noi mai mult timp, iar atmosfera nu este umbrită de elemente inestetice.

Adaugă lumini subtile, calde

Sursele de lumină dintr-o baie hygge sunt, în primul rând, multiple. Astfel, se creează o ambianță primitoare și odihnitoare, care bucură simțurile. Optează pentru spoturi LED în spatele oglinzii sau a dulapurilor, cu lumină caldă, difuză, și evită becurile cu lumină rece, obositoare.

Vezi, așadar, că este foarte simplu să obții o atmosferă confortabilă și relaxantă, adică „hygge”, în baia ta. Ai nevoie doar de materiale naturale, culori neutre, un iluminat subtil și echipamente sanitare de calitate.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.