Femeia inteligenta la putere!

By  | 

Lumea modei și frumuseții se schimbă – și în prezent femeia inteligentă are mai multă trecere decât cea doar frumoasă. Iată care sunt noile superstaruri de la care ar trebui să înveți și care poartă stindardul schimbării. 

Serena Williams

Fenomenul tenisului mondial a lăsat deoparte echipamentul sportiv de zi cu zi și s-a aventurat cu încredere în lumea modei, apărând pe coperțile unor reviste mari și chiar lansându-și propria colecție de haine Ready-to-Wear la săptămâna modei de la New York. Game, set și meci, am spune noi. În plus, când internetul a atacat fizicul atletic al Serenei, acuzând-o că nu arată bine în rochii feminine și că ar trebui să se rezume la ce poartă în timpul meciurilor de tenis, nimeni alta decât J.K. Rowling a sărit să o sprijine. Două femei puternice care ne inspiră în fiecare zi.

Tavi Gevinson

A trecut ceva vreme de când și-a lansat blogul, Style Rookie, când avea 11 ani. Astăzi, blogul ei s-a transformat într-un imperiu jurnalistic pe care îl conduce din poziția de redactor șef, joacă în piese de teatru pe Broadway, dar și în file hollywoodiene, și a atras atenția unor nume mari în modă, precum Karl Lagerfeld sau Anna Wintour. În plus, pune constant la îndoială misoginismul și susține statutul femeilor în societate. Ah, și are abia 19 ani.

4 hobby-uri care te fac mai inteligenta

Gigi Hadid

Nici măcar ea, care e considerată una dintre cele mai frumoase și senzuale topmodele din lume, nu e imună la gelozia și ura internetului. În septembrie, atunci când a primit un val de comentarii pe rețelele de socializare, în care era acuzată că e grasă și că nu are ce căuta pe podiumurile de modă, le-a răspuns cu încredere celor care au defăimat-o și și-a recunoscut cu sinceritate propriile nesiguranțe și propria sensibilitate, transformându-se într-o adevărată susținătoare a femeilor de pretutindeni. Pentru că dacă un topmodel care arată trăznet în costum de baie e acuzată că e grasă, ce șansă avem noi, muritoarele de rând?

Calendarul Pirelli

În fiecare an, lumea modei freamătă în așteptarea Calendarului Pirelli – o punere în revistă a celor mai sexy femei din lume, la vederea cărora pe toate ne apucă remușcările și regretul de a nu fi mers mai des la sală. Anul acesta, însă, lucrurile nu mai stau chiar așa! Annie Leibovitz a ales să pozeze femei care sunt interesante și care fac ceva mai mult decât să etaleze un chip și un corp perfecte. În ediția de anul viitor, așteaptă-te să vezi femei puternice, precum Serena Williams, Tavi Gevinson, Amy Schumer, Yoko Ono și Patti Smith.

Ce tip de inteligenta te caracterizeaza

Podiumuri cu greutate

Anul acesta, am văzut-o la săptămâna modei de la New York pe Madeline Stuart, a tânără de 18 ani din Brisbane care are Sindromul Down, dar care nu a lăsat boala să o împiedice să-și îndeplinească visul de a apărea pe un podium de modă. De asemenea, Rebekah Marine, 28 de ani, a fost primul model cu proteză la braț care a apărut pe un podium de modă, și ea însăși recunoaște că-i place că lumea o numește ”topmodelul bionic”. În plus, e de ajuns să te uiți la Chantelle Winnie, un model care suferă de vitiligo, o boală de piele, ca să-ți dai seama că standardul frumuseții se schimbă și că lumea se îndreaptă într-o direcție care marjează, în sfârșit, pe diversitate.

#askhermore

Acest hashtag a apărut ca răspuns la faptul că marile actrițe de la Hollywood sunt mereu întrebare lucruri superficiale, în principal legate de dietele pe care le țin sau rochiile pe care le poartă. Twitter a preluat inițiativa și The Representation Project a creat tagul care îi încurajează pe reporterii de pe covorul roșu să le pună întrebări mai interesante actrițelor care participă la festivaluri, nu doar ce designer au ales să poarte în seara respectivă. Anul acesta, la Premiile Emmy, Britney Spears s-a ocupat să pună întrebări inteligente actrițelor prezente, și asta pentru că a fost inspirată de amysmartgirls.com, comunitatea online creată de Amy Poehler.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *