Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, o nouă voce în mediul de afaceri românesc

Pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, are loc Gala “Din apreciere pentru tine”, evenimentul de lansare al Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor, entitatea asociativă feminină care reunește mai multe patronate și asociații care au femeia în centrul acțiunilor și preocupărilor lor. Acțiunea de lansare onorează curajul, implicarea și viziunea femeilor din România, arătându-le apreciere și oferindu-le încredere în puterea pe care o au în generarea dezvoltării și schimbării pozitive a României.

Este punctată astfel, în anul aniversării Centenarului, continuarea crezului feminismului românesc prin înființarea Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor, o mișcare ce susține și dezvoltă implicarea curajoasă și inițiativa vizionară, ca trăsături esențiale ale unei femei.Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) este creată pentru a susține implicarea femeilor în viața economică și socială din Romania și este inspirată de mișcarea antebelică de emancipare, ce a impulsionat prezența româncelor în viața socio-culturală și politică a țării. FPFA este singura organizație asociativa feminină care își propune reprezentativitatea în dialogul social și crearea unui sistem de suport instituționalizat pentru antreprenoarele din România.

“29 de ani de capitalism ne-au lasat mai săraci cu peste 2.000.000 de locuri de muncă, pierdute prin procesul de privatizare, și peste 6.000 de companii dispărute de pe harta economică a României. Mai mult, ne-a adus în dar o legislație greoaie, modificată mult prea des și nearmonizată cu necesitățile antreprenoriale. Sigur, la baza constituirii FPFA sunt mai multe considerente, însă cel mai important este acela de a construi, de a încuraja și de a participa activ la construirea unui cadru economic și social stabil, propice mediului antreprenorial.”, a declarat Cristina Chiriac, Ambasadoarea Antreprenoriatului Feminin în România, Președinte al FPFA.

Evenimentul de lansare al FPFA cuprinde, pe lângă momentul festiv al lansării Federației, Gala Aprecierii – un moment de premiere inspirat de povestea prințesei Sissi și de inovațiile pe care aceasta le-a făcut în acele timpuri, și un concert oferit invitaților de Direcția 5, trupa care și-a făcut un frumos obicei din onorarea femeii, frumuseții și sensibilității acesteia.

“De prea multe ori uităm să arătăm aprecierea persoanelor importante din viața noastră. Uităm să le spunem cât de mult înseamnă pentru noi și cât de mult ne-au ajutat să fim ceea ce suntem. Un mesaj de apreciere, pentru cineva drag este mai mult decât o mulțumire. Este recunoaștere, inspirație, empatie și căldură sufletească. Este modul în care îi facem pe cei care contează pentru noi să se bucure și să se îmbogățească, să înflorească și să primească înapoi ce ne-au dat.”, au explicat Marian Ionescu și Cristian Enache, Direcția 5.

Printre susținătorii evenimentului de lansare sunt Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Asociația Freelancerilor și Asociația Națională a Antreprenorilor, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Universitatea Româno-Americană, sponsori.

Mai multe informații despre Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor puteți găsi pe site-ul www.ffa.com.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.