Farfurii din frunze de palmier din India în România

Doi tineri entuziaşti, la studii în India. Ar putea fi premisa unui film de aventură, dar pentru noi, a fost începutul unei încercări modeste de a face lumea mai bună – am găsit un mod simplu să luptăm împotriva risipei şi a degradării ecologice cauzate de folosirea excesivă a plasticelor.
Ne propuseserăm de acasă să experimentăm festivalurile tradiţionale indiene, numite “mela”. Şi aşa s-a făcut că prima noastră întâlnire “full contact” cu gusturile şi mirosurile specifice locului a fost şi prima întâlnire cu farfuriile din frunze, în minunate texturi și culori naturale!
Am aflat apoi că există o întreagă industrie artizanală, în întreaga ţară, care produce astfel de farfurii, că există nenumărate tipuri şi dimensiuni, că sunt făcute manual pentru a păstra tradiţia, dar şi că frunzele sunt colectate numai după ce cad din pom, astfel încât nu au de suferit copacii. În mod tradițional farfuriile sunt folosite la nunţi, la festivaluri, în cadrul anumitor ritualuri și la orice eveniment unde se servește mâncare unui număr mai mare de oameni.
Hotărârea de a a aduce în România farfuriile din frunze de Areca ne-a inclus, am aflat mai apoi, într-un curent al schimbării care odată cuintroducerea în Franţa a legii împotriva veselei de plastic, se face simţit şi în Europa.

Sunt disponibile acum pe piaţa românească, prin importatorul direct Sundara Udyama SRL, farfurii şi tacâmuri din frunze de palmier areca, 100% naturale, făcute manual, biodegradabile şi ecologice. Farfuriile din frunze de palmier areca sunt folosibile în cuptorul cu microunde şi pot conţine mâncare fierbinte sau uleioasă.

 Vesela este fabricată din frunzele care acoperă nucile de areca, cunoscute şi ca nuci de betel. Odată căzute în mod natural la pământ, acestea sunt adunate şi tratate cu abur, sub presiune. În procesul de fabricaţie nu se folosesc nici un fel de chimicale.

 Farfuriile din frunze de palmier reprezintă alternativa ecologică la polistiren sau polietilenă, fiind realizate din material regenerabil natural şi non-toxic.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.