9 fapte bune simple pe care le poți face pentru a răspândi fericire în fiecare zi

Este ușor să ne concentrăm pe fericirea noastră și să rămânem indiferenți la cei din jurul nostru, însă noi credem că lumea are nevoie de mai mulți oameni care încearcă să răspândească fericire.

Trebuie să învățăm să îi apreciem pe ceilalți, indiferent dacă îi cunoaștem sau nu, iar faptele bune te vor ajuta să ai o părere mai bună despre tine, să fii mândră de tine.

Iată câteva lucruri pe care oricine le poate face pentru a aduce zâmbetul pe buze cuiva:

Probabil și pe strada sau în blocul tău locuiește o familie sau un bătrân cu un venit mic, care nu se poate bucura nici măcar de o masă de Crăciun adevărată. Pune niște bani deoparte în fiecare lună, iar înainte de Crăciun dăruiește-i anonim, alături de un bilet cu urări de sărbători.

Citește și: 7 fapte bune pe care le poți face de Crăciun 

Și pentru că am menționat de bătrâni, nu ai idee cât de singuri se simt unii dintre ei – inclusiv bunicii tăi sau alte rude în vârstă. Dă-le un telefon măcar o dată pe săptămână, îi va bucura foarte mult. Iar dacă o vecină te oprește pe scară să te țină de vorbă, petrece măcar 5 minute cu ea, e foarte posibil ca aceasta să fie singura ei interacțiune cu al om din acea zi, în afară de cele 2-3 cuvinte schimbate cu casiera de la magazin.

Dacă observi un bătrân la trecerea de pietoni, pe scări sau în stația de autobuz, ajută-l să traverseze în siguranță sau să urce mai repede.

Dacă ai copil și îi pregătești pachețul de mâncare pentru școală, lasă-i un bilețel simpatic înauntru. Poți face asta și dacă partenerul tău își ia mâncare de acasă pentru prânzul de la birou.

Cumpără o umbrelă pe care să o ții în mașină. Dacă începe brusc ploaia și observi pe cineva fără umbrelă, dăruiește-o pe a ta.

Deși ar trebui să folosim acest cuvânt de mai multe ori pe zi, „mulțumesc” se primește acum destul de rar. Mulțumește cu zâmbetul pe buze atunci când un prieten te-a chemat în vizită, când ospătarul îți aduce mâncarea, când partenerul te ajută la curățenie, când cineva îți face loc în autobuz etc. Fiecare dintre noi vrea ca micile sale fapte bune să fie apreciate.

Surprinde-ți un coleg de muncă cu o cafea sau un ceai atunci când ajungi la birou.

Și animalele au nevoie de mai multă fericire, în special cele din adăposturi. Donează de fiecare dată când poți o sumă care ți se pare potrivită sau fă o vizită adăpostului și donează mâncare. Orice ajutor contează!

Citește și: De ce să adopți animale în loc să cumperi 

După ce ai citit o carte care ți-a plăcut, fă-o cadou unui prieten care ar aprecia-o.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.