Expoziția ELEMENT, un vernisaj al expresiei umane, în cadrul Galeriei de Stări şi Obiecte

Într-o lume a utopiei cenzurate când nici măcar zeii nu mai sunt la modă apare o întrebare: Ce a rămas? Pământul.

Element este o expoziţie-experiment aflată sub tutela artistului Aliane Matei, curator al Galeriei de Stări şi Obiecte. Un vernisaj al expresiei umane trecute prin lut şi piele, o conversie a sinelui in pământ.

Expoziția ELEMENT va debuta pe 11 octombrie în cadrul evenimentului Noaptea Galeriilor şi îmbină artele meşteşugului prin: piatră, lut, lemn, piele. Vernisajul are la bază conceptul materiei prime din care se dezvoltă poate cea mai profundă expresie a umanității: arta.

Un eveniment cu o butaforie spectaculoasă: o antiteză îmbinată perfect dintre lumea virtuală (AR, VR) şi pământul însuşi (instalații bazate pe lut, piatră, lemn, piele).

Expoziţia se deschide pe data de 11.10.2019, între orele 18:00-03:00.

Aliane Matei: „Munca mea a început în anii ’90, după căderea regimului comunist, când România a devenit locul de odihnă pentru piese vestimentare învechite, din Europa, dar nu numai. Începând din anul 1995, încerc să recuperez pielea care s-a pierdut printre mormanele de îmbrăcăminte second-hand, acesta fiind de fapt următorul său pas înainte de distrugere. De atunci munca mea s-a rotit în jurul extinderii vieții materialelor, prin construirea de piese atemporale. Lucrez numai cu piese unice, folosind articole second hand recuperate și piele tăbăcită și vopsită vegetal, totul este produs  local și fără substanțe chimice. Fiecare piesa pe care o lucrez personal are gândurile, emoțiile și viziunea mea imprimate în fiecare cusătură, îmbinare, sculptură, modelare.”

Evenimentul are loc la Galeria de Stări și Obiecte,  o galerie urbană, atipică cel puțin, care ne-a obișnuit deja cu evenimente-experiment care aduc în atenția publicului realitatea zilelor noastre de la consumerism, la societatea virtuală până la problemele mediului înconjurător, culturale sau chiar introspective.

Galeria este amplasată într-o casă Neo-Românească autentică, pe strada 11 Iunie Nr 29, incluzând spații expoziționale, un atelier dedicat workshop-urilor, un bar inspirat din perioada prohibiției, o zonă de lounge la mansardă și o terasă de inspirație boho-tradițională.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.