Unde ieșim în weekend-ul 1-3 aprilie?

By  | 

Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 1-3 aprilie 2015, potrivit echipei COSMO.

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău.

Filme

Banat (Il Viaggio) / Banat (Călătoria)

filmul relatează povestea unei emigrații în sensul opus celei obișnuite: nu din România în Italia, ci din Italia în România, în căutarea unui loc de muncă și a fericirii. Este oare exilul din propria țară singura cale spre împlinire?

My Big Fat Greek Wedding 2 / Nuntă a la grec 2

Lucrând încă în restaurantul grecesc al părinţilor ei, Paris creşte văzând cu ochii. Fata e pe cale să încheie studiile liceale, dar Toula şi Ian, părinţii ei, au dificultăţi în căsnicie. Când cei doi află că nu au fost niciodată căsătoriţi oficial, planurile pentru o nouă nuntă încep să apară. Poate această nouă şi zgomotoasă nuntă grecească să reunească familia?

The Other Side of the Door / De Cealaltă Parte

După ce fiul ei piere subit într-un tragic accident, Maria (Sarah Wayne Callies) află despre un ritual care i-ar putea aduce fiul înapoi pentru a-şi lua rămas bun. Femeia nesocoteşte însă un avertisment sacru, tulburând astfel echilibrul dintre viaţă şi moarte.

Piese de teatru

Furtuna, Teatrul Național Ion Luca Caragiale

Un basm despre un duce detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda. O comedie a iluziilor, feerie, un text despre putere și răzbunare, „Furtuna” este, mai presus de orice interpretare, o piesă despre puterea demiurgică a artei și imaginației. Știinta lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea. Piesa va avea loc vineri, de la ora 19:30.

Fă tu primul pas, Teatrul de Artă

„Fă tu primul pas” este o comedie romanticăa plina de farmec și extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiți. Piesa va avea loc sâmbătă, de la 20:15.

Cine iubește plătește, Godot Cafe Teatru

Un bărbat, două femei și trei povești contemporane despre iubiri interzise, prietenii imposibile și relații multiple. O comedie inteligentă în care cuvintele spun mereu altceva, oamenii nu sunt ce par, iar iubirea nu mai e ce-a fost. Piesa va avea loc duminică, de la ora 19:00.

Concerte

Storytellers, Ceainăria ARTea

Un adevărat regal de blues acustic, cântat doar cu chitară acustică, muzicuță acustică și voce. Concertul va avea loc vineri, de la ora 19:30.

Jazz for Kids, Biserica Luterană

Festivalul Jazz in Church a pregătit în această ediție și un moment dedicat celor mici. Sâmbătă dimineața, la ora 11:00, va avea loc matineul cu intrare libera Jazz for Kids, prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală.

Românește – Dans, cântec și bucate, Berăria H

Duminică, începând cu ora 16:00, vino la o petrecere cu dansuri, cântece și bucate românești la Berăria H. Vei asculta și cânta piese românești îndrăgite de atâtea generații cu Florin Grigore și taraful său, dansatorii în costume populare te vor îmbia la joc, iar afară se vor da drumul pirostriilor, ceaunelor și oilor pe proțap.

Petreceri

Rodhad, Ateq, Guy From Downstairs, Kristal Glam Club

RØDHÅD vine pentru primă data la Kristal, vineride la ora 23:00. Artistul și-a format și continuat cariera în Berlin, echilibrând techno cu influențe vocale, până la dub și house.

Târguri

Final Frontier , Connect Hub

În weekend-ul 2-3 aprilie în București are loc a cincea ediție a singurului târg de carte SF & Fantasy din țară. Fanii genului și cititorii înfocați sunt așteptați între orele 11:00 și 19:00 la Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piața Spaniei).

Festivaluri

DanceMasters 2016, Sala Polivalentă

DanceMasters se pregătește de cea de-a 13-a ediție. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalenta în perioada 1-3 aprilie 2016, după cum urmează: ziua de 1 aprilie va fi dedicată în întregime competițiilor naționale, iar zilele de 2 și 3 aprilie vor fi dedicate întrecerilor internaționale.

Zilele Minților Frumoase, Hollywood Multiplex

Autismul este o tulburare neurologică care afectează comunicarea, interacțiunea socială, funcțiile cognitive și comportamentul copilului. 2 aprilie este ziua în care avem ocazia să le arătăm persoanelor care suferă de autism că suntem solidari cu ei. În cadrul Mini-Festivalului de Film cu tema Autismului (31 martie – 2 aprilie), Hollywood Multiplex se alătură Zilelor Minților Frumoase, invitându-și spectatorii să descopere și să înțeleagă mai bine lumea autismului, prin proiectarea filmelor: „Extrem de tare și incredibil de aproape” (Extremely Loud & Incredibly Close), „O minte sclipitoare” (A Brilliant Young Mind) și Fly away.

Alte evenimente

10K & Family Run, Piața Constituției

Curse: 10 km individual, 10 km ștafetă, 1,4 km – copii și părinți, alergare în familie – 2,9 km. Cursele se vor desfășura în centrul Bucureștiului, pe un traseu de 10 km complet închis traficului auto. Pe toată durata curselor, în Piata Constituției vor avea loc evenimente dedicate copiilor și, în egală măsură, părinților lor – concursuri, concerte, multe surprize.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *