Pe unde iesim weekend-ul acesta?

By  | 

Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 13-15 noiembrie 2015, potrivit echipei COSMO.

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău.

Noaptea Albă a Teatrului Studențesc, Casa de Cultură a Studenților

Cu motto-ul „Vii cu ultimul metrou, dar pleci cu primul”, UNIFEST prezintă Noaptea Albă a Teatrului Studențesc. În Casa de Cultură a Studenților din București, trupe de teatru ale studenților vor juca cele mai frumoase, inedite și atractive roluri. Evenimentul va avea loc vineri, începând cu ora 23:00.

Concert caritabil pentru victimele Colectiv, Arenele Romane

Grupul de ajutor #ImpreunaRezistam organizează sâmbătă, 14 noiembrie, un concert caritabil cu același nume (Împreună Rezistăm), toți banii strânși din vânzarea biletelor fiind destinați victimelor și familiilor victimelor, la care vor ajunge prin intermediul Fundației Estuar. Concertul are loc la Arenele Romane, în cort acoperit și încălzit. Vor urca pe scenă trupe precum Șuie Paparude, 9,7 Richter, Coma, Aeon Blank, Tiarra, Paraziții, ROA sau EMIL.

Bounty Fair, ediție aniversară, Casa Universitarilor

În weekendul 14-15 noiembrie, Bounty Fair aniversează primul an! Vino și tu între orele 10:00 și 19:00, să vizitezi târgul de handmade, să participi la ateliere de creație și să iei masa în oraș.

Lagărele de lângă tine, Pasaj Universitate

În perioada 2014-2015, fotodocumentariștii Odeta Catană și Dan Ava au însoțit echipele Centrului de Resurse Juridice în vizitele lor neanunțate de monitorizare a respectării drepturilor omului în instituții pentru persoane cu dizabilități mintale. Astfel au reușit să surprindă în imagini fragmente din viețile unor oameni pe care nu-i vedem și la care rareori ne gândim că există.

UrbanEye Film Festival 2015, Cinema Elvira Popescu

UrbanEye Film Festival aduce la București o serie de documentare în premieră, care deschid discuția despre locurile în care trăim. Filmele de anul acesta promit o călătorie în jurul lumii, pe străzile celor mai aglomerate orașe, în interiorul unor clădiri-emblemă sau în casele unora dintre cei mai cunoscuți arhitecți contemporani. În plus, una dintre secțiunile festivalului este dedicată filmelor inspirate din realitatea românească.

Bucharest Early Music Festival

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România. Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la fragmente medievale până la muzică renascentistă, barocă, bizantină și gregoriană. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul și teatrul.

Aftertaste, Muzeul Național de Artă Contemporană

Spectacolul a avut premiera în eXplore festival anul acesta și are la bazî colaborarea dintre coregraful Simona Deaconescu și dramaturgul vienez Krõõt Juurak. Colaborarea dintre cele două artiste s-a concretizat într-un peformance neconvențional în care sunetul este alterat la infinit și prelucrat live, iar publicul are libertatea de a alege perspectiva din care privește spectacolul. Spectacolul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 17:00 și 19.00.

Love is in the ART

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie 2015, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei.

Tu ce planuri ai pentru acest weekend?

Comments

comments