(P) Braun & Brauner – The power of the line

By  | 

Braun & Brauner - The power of the lineÎn perioada 17-31 mai, Eclectico Studio va fi gazda expoziției ,,Braun & Brauner – The power of the line’’, un eveniment ce aduce în atenția pasionaților de design și nu numai, produsele Braun create de Dieter Rams în perioada 1955-1995.

În urmă cu exact 60 de ani, Dieter Rams a fost recrutat la Braun ca arhitect și designer de interior, iar în 1961 acesta a devenit conducatorul biroului de design de la Braun până în 1995. Creațiile sale s-au remarcat încă de la început prin simplitatea liniilor și a designului, impunând un curent care a marcat istoria artei și a designului secolului 20. Pe de altă parte, Victor Brauner,  pictorul evreu de origine română s-a afirmat în aceeași perioadă a anilor 60 cu operele sale suprarealiste, în care liniile simple au jucat de asemenea un rol foarte importat.

Prin alăturarea celor doi artiști, expoziția își propune să evidențieze felul în care liniile simple, 2D din artă se pot transforma în produse tridimensionale în designul industrial. Astfel, expoziția Braun & Brauner The Power of the line aduce în atenția publicului o retrospectivă a produselor Braun și a felului în care designul lor a evoluat de-a lungul timpului. Astfel, cei interesati vor putea descoperi produse vintage create de Dieter Rams, dar și ultimele inovații Braun.

Braun susține această expoziție care este dovada faptului că produsele au evoluat constant adaptându-se vremurilor, prin design și inovație. Totodată expoziția este o ocazie prin care toți cei interesați vor putea descoperi  o parte din istoria fascinantă a acestui brand.

Despre Eclectico Studio

Eclectico Studio este o galerie care comercializează atât obiecte de design din a doua jumătate a secolului XX, cât și artă contemporană. Redecorat periodic, Eclectico Studio, oferă iubitorilor de design și colecționarilor o gamă extrem de variată de decorațiuni interioare dedicate oricărui habitat modern și sofisticat. Mai multe detalii  pe www.eclecticosudio.com. 

Despre Braun

Braun, o filială a Procter & Gamble fondată în Germania în 1921, dezvoltă și produce o mare varietate de aparate de uz casnic mici, care unesc inovaţia tehnică, fiabilitatea de calitate si designul distinctiv. Acestea variază de la aparatele de ras electrice și produse de frumuseţe până la  aparate de îngrijire a părului. Produsele Braun se bucură de distribuție la nivel mondial. Vă rugăm să vizitati www.braun.com pentru cele mai recente știri și informații detaliate cu privire la marca Braun.

Comments

comments