Ocazii de cultura si de distractie

By  | 

COSMO îţi propune locuri noi, activităţi cool şi ocazii de cultură şi de distracţie de sezon!

WiFi gratuit pe plaja

Între 1 şi 31 iulie, pe plaja şi promenada din Mamaia, între Hotel Malibu şi Hotel Vega, navighează nestingherită pe web şi profită de wi-fi gratuit pentru a ţine legătura cu prietenii! Pe distanţa celor cinci km de plajă şi promenadă, vor fi amplasate 64 de puncte de acces, fiecare putând susţine un maximum de 500 de utilizatori conectaţi în acelaşi timp. Pentru a te conecta gratuit la reţeaua de wireless, introdu adresa corectă de email şi vei primi acces automat pentru 48 de ore. Pentru o nouă sesiune de internet gratuit, nu trebuie decât să reintroduci adresa de email. În plus, intri automat în tragerea la sorţi pentru câştigarea unei boxe wireless Huawei şi primeşti discount-uri de până la 200 de lei pentru cumpărături pe arsis.ro, valabile până în luna septembrie. Reţeaua se numeşte Arsis.ro Free Wi-Fi şi va fi disponibilă 24 ore din 24, 7 zile din 7, de la 1 iulie până la 31 iulie 2016.

Program estival intens la teatrul Stela Popescu

Este sfârşit de iunie şi se fac ultimele retuşuri ale textului pentru viitoarea premieră de la Teatrul Stela Popescu „Două fete şi-o neneacă“ – musical de Roman Vlad, adaptare după Vasile Alecsandri – în rolul Chiriţei evoluând Stela Popescu. În iulie, se vor achiziţiona costume populare din Moldova, dar şi faimoasele straie de căluşari, cunoscuţi specialişti vor asista la repetiţiile baletului Teatrului Stela Popescu, pentru ca în feeria folclorică „România, ţară magică“ vor străluci, bineînţeles, celebrele bătute, sârbe. La început de august se preconizează evoluţii în parcurile Capitalei, în septembrie intră în linie dreaptă repetiţiile cu „Aladin“ pentru Festivalul Artei Lirice de la Sibiu, în octombrie demarăm Festivalul Itinerant „Povestea cântecului care face minuni“.

snur luni seara17

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

 

Ultima premieră de la Teatrul National din Timisoara

Stagiunea 2015-2016 de la Teatrul National din Timişoara se încheie cu un spectacol al maximei sincerităţi. „Vorbeşte cu mine“ este o întâlnire eliberată de constrângerile personajului, o întâlnire între actori şi publicul lor. Scenariul semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia propune un altfel de spectacol: experiment, confesiune, dialog – un joc. Un joc uneori dureros de delicat, aproape brutal alteori, un joc a cărui miză este leacul pentru noul (şi vechiul) „mal de siècle“: comunicarea. Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Ştefan Caraman, Geanina Jinaru-Doboş, Lorena Lupu şi de actorii care alcătuiesc distribuţia: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr. şi Amalia Huţan. Versurile cântecelor îi aparţin lui Călin Stanciu Jr., scenografia aparţine unui artist a cărui carieră teatrală este legată indisolubil de Teatrul Naţional – Geta Medinski, iar sound designul este semnat de Horea Crişovan. Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19:00, la Studio Uţu Strugari.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *