DAY 1: Exclusiv la London Fashion Week SS2016

By  | 

Colaboratoarea noastră, Hilda, relatează exclusiv pentru COSMO, din culisele London Fashion Week!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă, de fapt, la o Săptămână a Modei (în afară de prezentările propriu-zise, desigur)? Delectează-te cu jurnalul ei din backstage și află mai multe despre colecțiile de primăvară-vară 2016 prezentate as we speak la LFW!

18 septembrie – Day ONE la London Fashion Week SS2016

„Când am început eu să particip la London Fashion Week, în 2007, tabăra principală British Fashion Council era cantonată în curtea Natural History Museum, după care, prin 2010, s-a mutat la Somerset House. Septembrie 2015, însă, a adus o nouă mutare, într-o parcare supraetajată din zona Picadilly. Hm… Mai bine ne băgau într-un beci. Am mai fost acolo, la cateva show-uri, în sezoanele trecute, și chiar nu-mi doream să revin on a regular basis.

Rebranding cu peripeții

Fiind ascunsă printre străduțele extrem de înguste din Soho, accesul în locația LFW cu altceva în afară de propiile picioare devine imposibil. Moment în care alergatul pe tocuri devine și el un sport extrem. Am înțeles că vor să îi dea un refresh acestui Fashion Week printr-o abordare mai urbană, dar în prima zi, toată lumea s-a plâns de incomoditatea clădirii. O înghesuială crâncenă s-a format încă de la primul show, pentru că, dacă la Somerset aveai o curte interioară mare, iar apoi ieșeai totuși pe un trotuar generos, aici, din parcare dădeai direct în stradă, pe care, ce să vezi, circulă mașini. Și uite așa, pe fix jumătate de metru de trotuar se înghesuiau sute de persoane. Toată lumea vroia să facă poze, nimeni nu avea loc, mașinile blocate claxonau isteric, stewarzii răcneau și ei să se dea lumea din drum și, ca bonus, am avut parte și de o scurtă ploaie. Eu admiram acest spectacol de pe geam, de la etajul 1. Nu prea mi-a venit să cobor. Nici în clădire nu era prea comod să ma plimb: ori aveam de urcat vreo 3 etaje pe scări, ori o luam pe banda de mașini, în pantă, tot 3 etaje. Oare ce o fi fost în mintea BFC-ului când a ales această locație? Înțeleg că trebuie să fim originali și artisti, dar hai să fim și puțin mai practici!

Mai mult, începând cu această ediție, Topshop s-a hotărât să nu mai sposorizeze LFW, așa că locația lor specială (respectiv, alternativa la Somerset House de până acum) a dispărut. Regret locația aceea (ca toata lumea, de altfel) pentru că aveau un catering excelent. Acum, nici Moet-ul nu mai curge în râuri, nici Redbull nu ne mai da aripi și nici Vitamin Water nu ne ține pe picioare! Singurii care s-au îndurat de noi au fost cei de la Evian. Goodie bags? S-au dus vremurile când veneam acasă cu 30 de kg de bunătăți!

Colecțiile și desginerii primei zile

Despre prezentari? Hmmm…. Nu prea mare lucru. În general, prima zi de LFW e așa, de încălzire, pentru că lumea bună abia “se adună” după New York Fashion Week. Mi-a plăcut mult Bora Aksu. El, întotdeauna, a făcut colecții interesante și bine lucrate. La fel și Fyodor Golan — colecția lui a fost inspirată din filmul Transformers, și în plus l-am primit cadou și pe Bumblebee. A fost the highlight of my first day la London Fashion Week!

Ziua a fost încheiată, ca de obicei, de PPQ. La acest show celebritățile locale se înghesuie care mai de care să stea în primul rând. Și câte celebrități mai are și Londra asta! Vorba aceea… Every Tom, Dick and Harry is a celebrity. Cam ca la noi. Măcar, aceștia nu sunt cu toții bloggeri ceea ce, pentru mine, îi face mult mai agreabili. Colecția? Drăguță, dar prezentată într-un loc minuscul, ceea ce desigur, a fost chiar enervant! Dar, nu disperați… voi reveni!”

Hilda poartă: ochelari de soare, Christian Dior; top, Looney Tunes; geantă Celine; pantofi Dolce & Gabbana. Fotografiile au fost realizate cu un Samsung Galaxy S6edge.

#LFW #SS16 # HildaStyle #viataDeStilist

 

Comments

comments