Experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti

By  | 

        

Eveniment se află la cea de-a cincea ediţie şi se va desfăşura la Casa Vernescu, în perioada 12-15 noiembrie. Concursul aduce la Bucureşti unii dintre cei mai mari specialisti din industria vinului la nivel internaţional, dar şi o premieră mondială pentru competiţiile de acest gen, analiza probelor incluzând şi vin cumpărat direct de la raft. 

Noutate absolută la nivel internaţional

Concursul Premiile de Excelenţă este singura competiţie la nivel internaţional unde se analizează şi probe cumpărate direct de la raft, de către organizatori. În afara de această secţiune dedicată vinurilor de retail, concursul mai are încă două secţiuni: una pentru vinuri non-retail şi o secţiune pentru vinurile neîmbuteliate încă, dar disponibile exclusiv către restaurante şi magazine specializate. Anul acesta în concurs au fost înscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind înscrise direct de producători, restul fiind achiziţionate de către organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Cei mai buni specialişti din lume ai vinului ajung la Bucureşti

Din comisiile de jurizare vor face parte unii dintre cei mai cunoscuţi specialişti la nivel internaţional, degustători şi jurnalişti de vinuri, cu o vastă experienţă în acest domeniu, care vor ocupa şi poziţia de preşedinte de juriu. Acestora li se vor alătura şi specialisti din România – somelieri, bloggeri de profil şi manageri de magazine specializate şi restaurante, persoane cu amplă influenţă în domeniul lor de activitate.

Juriul Premiilor de Excelenţă Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (foto sus, Franţa) – directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franţa) – degustător şi jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elveţia) – jurnalist şi membru în comisiile de jurizare al mai multor concursuri internaţionale şi Ryan Opaz – comunicator, specialist în promovare şi jurat al mai multor competiţii internaţionale. 

Vinurile romanesti vor fi medaliate în cadrul Serii de Gală 

Cele mai bune vinuri româneşti prezente pe piaţa autohtonă şi nu numai vor fi medaliate în cadrul unei Seri de Gală, ce va fi organizată pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, începând cu orele 19.00.

Printre obiectivele concursului „Premiile de Excelenţă Vinul.Ro” se numără promovarea vinurilor de bună calitate, încurajarea producţiei şi a consumului responsabil de vin, informarea şi educarea publicului în domeniul vinurilor şi prezentarea ultimelor tendinţe  din industrie. De asemenea, medaliile şi distincţiile câştigate în cadrul competiţiei pot reprezenta un criteriu important şi de încredere în influenţarea deciziei de cumpărare a vinurilor de către consumatori. 

 

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Expunere nationala pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013 | Vinul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *