Evenimente de neratat in perioada 29-31 mai

By  | 

Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 29-31 mai 2015, potrivit echipei COSMO.

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău.

Vineri, 29 mai

Les Films de Cannes à Bucarest, Cinema Studio

Între 29 mai și 4 iunie, la Cinema Studio, avanpremieră la ediția din octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest găzduieşte lansarea celui mai nou film realizat de Corneliu Porumboiu, Comoara, alături de câteva dintre cele mai apreciate titluri la Cannes 2014. Programul de vineri: Scurtmetraje româneşti. Selecţie Romanian Short Waves/ Short Film Corner, Cannes 2015, începând cu ora 17:30.

Intersection, Halele Carol

Expoziţie de artă contemporană, ce va include instalații site-specific, sculpturi și printuri cu o selecție de lucrări semnate de artişti vizuali români, care vor interpreta tematica evenimentului în viziune proprie. Vineri și sâmbătă, NexT va prezenta o selecţie specială de filme din ultimele ediţii ale festivalului, începând cu ora 20:00.

Târg de Produse Tradiționale, Romexpo

Vizitatorii vor putea petrece câteva momente de relaxare, savurând și achiziționând produse autentic românești din Ardeal, Maramureș, Bucovina și Muntenia, realizate în serie mică, după retețe tradiționale: de la cârnați afumați, murături după rețeta bunicii, castane coapte, miere de albine bio, dulcețuri, prăjituri și ciocolată de casă, faimosul magiun de Topoloveni (singurul produs traditional românesc certificat de UE), vinuri alese, brânză de burduf și telemea de oaie, până la produse de artizanat. Târgul este deschis între orele 10:00 și 18:00.

Atelier tehnică marbling, Ceainăria Tabiet

Cunoscută și sub denumirea de Ebru, această tehnică presupune realizarea de modele cu ajutorul culorilor speciale la suprafața apei. Acestea sunt asemănătoare marmurei (de aici și denumirea) și la final sunt transferate cu grijă pe o foaie de hârtie. Atelierul începe la ora 17:00.

Sâmbătă, 30 mai

Mogoșoaia Water Sport Events, Palatul Mogoșoaia

Cel mai mare eveniment de sporturi nautice din sezonul 2015 din România are loc până duminică pe lacul Mogoșoaia de lângă București, în program figurând cursuri pentru copii și adulți, demonstrații și concursuri. Evenimentul începe la ora 10:00.

Târgul Divan, Carol 53

Sâmbătă și duminică, prima ediție a târgului de cultură urbană și handmade Divan transformă unul dintre cele mai emblematice locuri de cultură urbană bucureșteană, Carol 53, într-o șezătoare. Divan este evenimentul în cadrul căruia vei găsi articole vestimentare și accesorii handmade, articole Art Deco, Sweets&Treats, expoziții de artă, zonă de lounge și boardgames, diferite dezbateri și workshop-uri de Street Art. Târgul începe la ora 11:00.

Festivalul Internațional de Statui Vivante, Parcul Crângași

Publicul va putea admira, alege și aprecia, căci va avea de unde, dar mai ales va putea vibra alături de poveștile fascinante, tulburătoare adesea ale statuilor unei ediții pe care o doresc mai presus de toate cele anterioare. Festivalul va avea loc până pe 1 iunie, între orele 17:00 și 22:00.

Soundcheck Fest 021, Arenele Romane

Prima ediție Soundcheck Fest 021, primul festival care lasă porțile deschise în timpul probelor de sunet, va începe în București, pe 30 mai, la Arenele Romane, cu un line-up pe cinste: Subcarpati, Argatu, AFO & trupa Cred că sunt extraterestru + noul proiect Fantome (proiect inițiat de Culese din cartier). Concertele vor începe la ora 19:00.

Duminică, 31 mai

Bubble Parade, Piața Roma

Baghete, sticluţe, găletuşe sau pistoale, toate vor face balonaşe de care ne vom bucura împreună! Distracția începe la ora 15:30 în dreptul statuii „Lupoaica” din Piața Roma. Ceva mai târziu, în jurul orei 16:30, se vor parcurge cele 2 trasee pe străzile din Centrul Vechi. Îmbracă-te cât mai colorat sau mai strălucitor! Poți avea costume, pălării, urechi de şoricel, măşti sau orice altceva. Fiind o paradă, costumaţiile sunt bine venite.

Proiecție „Broken flowers”, Grădina cu Filme

Proiectul reprezintă o inițiativă creart ce își propune să aducă în prim plan perioadele semnificative ale evoluției cinematografice auditoriului său cinefil, proiectând pe același ecran povești nemuritoare menite să încânte, să uimească, dar și să-și educe publicul. Duminică va avea loc proiecția filmului „Broken Flowers” (2005), cu Bill Murray, Jessica Lange și Sharon Stone în rolurile principale.

Distopie. Shakespeare. Remix, TNB

„Distopie. Shakespeare. Remix”, este o apocalipsă a degradării lumii contemporane. Construit după principiul jocurilor video, spectacolul descompune și remixează textele lui Shakespeare într-un scenariu despre putere și formele sale pervertite și pervertibile de manifestare. De la ora 20:00 la Teatrul Național Ion Luca Caragiale.

Tu ce planuri ai pentru weekend-ul acesta?

Comments

comments