Evenimente de neratat in perioada 21-24 mai

By  | 

Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 21-24 mai 2015, potrivit echipei COSMO.

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău.

Joi, 21 mai

Veg Fest

Până pe 24 mai 2015 va avea loc, în București și în principalele orașe din țară, Veg Fest – Săptămâna vegetarienilor din România. În fiecare zi de Veg Fest, specialiști în nutriție și formatori de opinie vor susține conferințe și workshop-uri cu subiecte și informații care se adresează atât vegetarienilor, cât și celor interesați de stilul de viață vegetarian. Joi, evenimentele vor avea loc la Seeds for Happiness, vineri în Connect Hub, sâmbătă în Hermitage Spiritual Hub și Madame Pogany, iar duminică în Hermitage Spiritual Hub.

Festivalul Italian

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: promoții la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere, evenimente culturale și multe altele. Joi va avea loc la Teatrul Ţăndărică spectacolul de teatru „Pinocchio în visul lui Collodi”, vineri – aperitiv cu muzică: recital al acordeonistului Pietro Roffi, sâmbătă și duminică Seminarul internaţional „Exprimarea impreciziei în limbile romanice”. Festivalul se va încheia pe 23 iunie.

Festivalul de parașutism Dynamite Days, TNT Brothers

Primul și cel mai mare festival de parașutism din România, dedicat atât amatorilor, cât și parașutiștilor cu licență a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Până pe 24 mai, la festivalul Dynamite Days organizat de TNT Brothers vor participa campioni mondiali ai sportului și parașutiști profesioniști din toată lumea. Aceștia vin pregătiți pentru cea mai mare petrecere în aer și la sol din România!

Vineri, 22 mai

Iubim 2ROTI, Romexpo

Ajuns la a treia ediţie, evenimentul “Iubim 2 Roţi”, organizat de Asociația Moto Free Riders, se va desfășura anul acesta pe parcursul a trei zile, în perioada 22-24 mai, în complexul Romexpo. Șase trupe vor încinge atmosfera, nu vor lipsi nici demonstrații și concursuri, iar la tombola Iubim 2 roți poți câștiga o motocicleta Yamaha MT-07 ABS, un scuter Yamaha JOG R sau o bicicleta Corratec Super Bow Race 29”.

Burger Fest, Verde Stop

Pentru a ne putea bucura cât mai mult de delicioșii burgeri oferiți de restaurantele din întreaga țară, BurgerFest a decis să le adune pe toate într-un singur loc. Astfel, primul eveniment major dedicat acestor delicatese culinare va avea loc între 22 și 24 mai, în București, la Verde Stop.

Bookfest 2015, Romexpo

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo până pe 24 mai, între orele 10:00 și 21:00 (vineri și sâmbătă) și 10:00 și 20:00 (duminică). Accesul este gratuit.

Sâmbătă, 23 mai

Project A – Instalație și Expozitie de Bijuterie Contemporană, Galeria Galateca

A treia ediție a evenimentului Project A – Instalație și Expozitie de Bijuterie Contemporană, Galeria Galateca – „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” va avea loc pe 23 și 24 mai la Galeria Galateca, între orele 11:00 și 20:00.

Talcioc de 10, Jacques Pot

Amintirile bunicii… vintage, second hand, handmade, antique, limonadă rece, Edith Piaf, zâmbete, parfum de odinioară – cu toate ne vedem pe 23 mai la Jacques Pot, între orele 11:00 și 18:00!

Bucharest Pride 2015, Arcul de Triumf

Festivalul Pride, dedicat drepturilor LGBT, a început pe 17 mai, iar pe 23, la ora 16:00, se va termina cu Marșul Diversității. Alătură-te sutelor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale și vizibilitate pentru comunitatea LGBT!

Târg de Chilipiruri, Alandala Cafe

Hăinuțe, genți, bijuuuri, tablouri, accesorii handmade, cărți, obiecte deco și multe altele te vor aștepta sâmbătă între orele 12:00 și 18:30 la Alandale Cafe.

Duminică, 24 mai

Light Springs – Fântânile Bucureștilor în lumină nouă

Bucureștiul are aceste frumoase comori uitate – vechile sale fântâni de artă. Adevărate statui înnobilate cu apă, ele au fost ridicate în perioada interbelică, iar designul lor evocă un stil de viață și o estetică trecute. Vă invităm să le redescoperim cu ajutorul luminii, în Parcurile Carol și Cișmigiu și în Piața Națiunilor Unite.

PetExpo, Romexpo

PetExpo este paradisul animalului de companie, fiind cea mai mare aglomerare de produse, servicii, dar și evenimente dedicate acestuia. Sunt prezenți la PetExpo producători, importatori și distribuitori de hrană, produse de dresaj, îmbrăcăminte, bijuterii, cuști, lese, paturi, jucării, produse de igienă, medicamente și altele, precum și numeroși crescători care aduc la târg animale de toate tipurile, rasele și mărimile pe care tu le poți admira sau chiar lua acasă. PetExpo este deschis între orele 10:00 și 18:00.

World Class Fitness Festival, Piața Victoriei

Pe 24 mai, parcarea din Piața Victoriei se transformă în cea mai mare sală de fitness în aer liber. Fie că ești sau nu membru World Class, timp de opt ore, cei mai buni antrenori World Class și instructori internaționali vor face sport alături de tine. Trebuie doar să alegi clasa la care vrei să participi – cycling (ai la dispoziție peste 130 de biciclete) sau aerobic, ori chiar ambele. Evenimentul va începe la ora 9:00.

Clubul de lectură Fanbook, Libraria Humanitas Cișmigiu

Clubul de lectură Fanbook organizat lunar de Asociația CSR Mindset pregătește de această dată copiilor o întâlnire cu actorii Oana Mellea și Marius Manole. Cartea „Oscar și Tanti Roz” scrisa de Eric – Emmanuel Schmitt va fi în centrul discuțiilor de aproximativ două ore. Evenimentul începe la ora 11:00.

De asemenea, nu uita că brutăriile Paul au lansat campania Festival du Chocolat, despre care am vorbit într-un articol anterior. Iar dacă vrei să mergi la film, îți recomandăm „Mad Max: Fury Road” în format 4DX la noul Cinema City din Mega Mall, primul cinematograf 4DX din România, inaugurat pe 19 mai.

Tu ce planuri ai pentru acest weekend?

Comments

comments