Cele mai tari festivaluri ale anului

By  | 

Unde te distrezi anul acesta? Ce muzică live asculţi? Ce trupe cool aplauzi? Iată ce propuneri îţi face COSMO!

Fib în Benicàssim, Spania. La Benicàssim ajungi într-o oră cu o maşină închiriată din aeroportul din Valencia (Tarom şi Blue Air oferă zboruri din Bucureşti, care durează trei ore şi costă în jur de 250 EUR) sau cu shuttle-uri speciale pe ruta aceea şi te poţi caza fie în zona lor de camping, fie la hosteluri sau hoteluri din imediata apropiere a insulei. În line up-ul de anul ăsta s-au anunţat The Chemical Brothers, Major Lazer, Muse, Kendrick Lamar ş.a., iar un bilet pentru toate zilele de festival costă 150 EUR şi include camparea.

Exit în Novi Sad, Serbia. Interesant este că festivalul de la mijlocul lunii iulie s-a născut ca un fel de protest împotriva regimului fostului preşedinte iugoslav Miloševic, dar azi este inclus în destinaţiile de top pentru tineret ale Europei. Festivalul se desfăşoară în perimetrul cu aer medieval al vechii fortăreţe Petrovaradin, iar muzica funk ’n’ soul, electro şi rap (Hurts, The Vaccines, Whiz Khalifa sunt pe afiş) te ţine treaz până dimineaţa – tocmai bine pentru a vedea cum răsare soarele peste Dunăre. Cel mai apropiat aeroport de Exit este cel din Belgrad (iar din Bucureşti, un zbor Tarom ajunge la 130 EUR), iar de acolo organizatorii oferă îţi transport pentru 10 EUR de persoană şi drumul la fortăreaţă durează o oră jumătate. www.exittrip.org/en

Montreux Jazz Festival în Montreux, Elveţia. Considerat unul dintre cele mai importante evenimente culturale din lume, festivalul se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni din iulie şi include în program nume precum Herbie Hancock, Patti Smith, Jean-Michel Jarre, Lana del Rey etc. Un pass ticket pentru o persoană, pe toată durata celor 16 zile de festival costă în jur de 1000 EUR, dar pe site-ul montreuxjazzfestival.com poţi alege anumite zile, în funcţie de ce artişti preferi. Cel mai apropiat aeroport se află în Geneva (şi de acolo iei trenul o oră până în Montreux), iar Tarom şi WizzAir oferă zboruri din Bucureşti, pentru aproximativ 130 EUR.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *