Cele mai cool evenimente din perioada 18-20 septembrie

By  | 

Iată care sunt cele mai cool evenimente din perioada 18-20 septembrie 2015, potrivit echipei COSMO.

În Bucureşti au loc foarte multe evenimente, în special în weekend. Însă sunt atât de multe încât este greu să afli de ele în timp util. Din acest motiv, îţi pregătim săptămânal o listă de recomandări care sperăm să fie pe placul tău.

Radiografia unei lumi dispărute, Muzeul Național de Istorie a României

Expoziția temporară de arheologie interactivă și exploratorie dezvăluie publicului istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiștei, fiind prima așezare de tip tell cercetată în mod științific încă din anul 1923. Expoziția este deschisă până la sfârșitul anului între orele 9:00 și 17:00.

Povești de București, Parcul Herăstrău

„Povești de București” reprezintă trei zile de sărbătoare în care bucureștenii și turiștii sunt invitați să participe la diverse activități culturale și recreative. Vei putea găsi aici târguri, o zonă culinară, parada costumelor de epocă, teatru și spectacole pentru copii, concerte și multe altele. Evenimentul are loc pe 18, 19 și 20 septembrie, între orele 10:00 și 22:00.

Piața Festivalului, Piața George Enescu

La fiecare ediție a Festivalului „George Enescu”, Piața Festivalului îi scoate pe Mozart, Strauss și Beethoven în stradă. Nu pentru că celebrele lor compoziții n-ar mai iubi sălile de concert, ci pentru că muzică simfonică sună minunat în aer liber. Program zilnic: 11:00 – reluare proiecție film, 16:00 – concerte/spectacole ale elevilor școlilor și liceelor de muzică din București, ale studenților de la Universitatea de muzică din București și de la Conservatoarele din țară, 19:30 – concerte și recitaluri ale unor formații și artiști profesioniști din țară, 21:00 – proiecție de film.

Festivalul de Film ETNO Culese din Balkani, Muzeul Țăranului Român

Prima ediție a Festivalului de Film Etno Culese din Balkani te așteaptă, între 18 și 20 septembrie 2015, cu proiecții de film documentar românesc de seamă și dezbateri pe măsură. Festivalul are în program peste 10 filme documentare românești, dintre care 2 premiere. Acestea vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

iMapp București, Piața Constituției

Echipe de artişti video din Mexic, Belgia, Germania, Rusia, Franţa şi România vor realiza şase show-uri pe faţada Palatului Parlamentului din Bucureşti, iar trupa Parov Stelar va susţine un concert la cea de-a doua ediţie a evenimentului iMapp Bucharest, care va avea loc pe 19 septembrie. Intrarea este liberă.

RuralFest 2015, Șoseaua Kiseleff

Duminică, în intervalul 9:00 – 20:00, șoseaua Kiseleff va fi inchisă circulației auto pe porțiunea dintre piața Victoriei și str. Arh. Ion Mincu pentru a face loc satului din mijlocul capitalei. RuralFest urmărește să refacă legătura dintre locuitorii din mediul urban și sursa lor de hrană și încurajează alegerile sănătoase în privința alimentației, protejarea mediului înconjurător și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale.

Runfest 2015, Pădurea Băneasa

Runfest Băneasa este un concurs de alergare pentru participanți de orice nivel. În 2015, a 4-a ediție își propune să aduca la start oameni de toate vârstele, începători sau alergători cu experiență. Data desfășurării: duminică, 20 septembrie 2015. Locație: pădurea Băneasa – startul se va da de pe Aleea Privighetorilor, din parcarea de lângă Academia de Poliție.

F for Fericire la V for Verde, Casa Universitarilor

V for Verde, târgul oamenilor care știu să se bucure de viață, ajunge în această toamnă la ediția a 4-a. Activitățile ce vor fi desfășurate sunt din zona dezvoltării personale și cuprind Mandala Comunității (pictarea celei mai mari mandale) și Șiragul Fericirii, creat din fotografii cu mesaje pozitive. Evenimentul are loc sâmbătă, începând cu ora 12:00.

Tu ce planuri ai pentru acest weekend?

Comments

comments