Equalizer, in curand pe marile ecrane

By  | 

 

În Equalizer, McCall este un bărbat care crede că a scăpat de negura trecutului şi că va putea duce de-acum o viaţă liniştită. Dar când o întâlneşte pe Teri, o tânără aflată sub controlul unor violenţi gangsteri ruşi, el nu poate sta deoparte, ci simte nevoia sa o ajute, scăpând-o din ghearele lor. 

Înarmat cu calităţi paranormale, care-i permit să-i pedepsească pe cei care-i brutalizează pe neajutoraţi, McCall iese din detaşarea auto-impusă, simţind că îi reînvie dorinţa de dreptate. Dacă cineva are o problemă, o soartă potrivnică, sau dacă nu are la cine apela, în scenă intră… McCall. El este Equalizer.

Bazat pe serialul de televiziune creat de Michael Sloan şi Richard Lindheim, „Equalizer” îi are în rolurile principale pe Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour,  Bill Pullman şi Melissa Leo. Regia îi aparţine lui Antoine Fuqua, iar scenariul este semnat de Richard Wenk.

Robert McCall a făcut multe lucruri rele în trecut, de care nu este deloc mândru, dar acum încearcă să se îndrepte” explică Washington, cel care interpretează rolul lui McCall. Regizorul Antoine Fuqua compară filmul cu unul dintre westernurile făcute de Sergio Leone – „Avem de a face cu un anti-erou, care se luptă cu sine însuşi pentru că e reticent să pună mâna pe armă, dar care o face până la urmă, dacă alţi oameni au nevoie de ajutorul lui. El îşi foloseşte puterile numai pentru astfel de cazuri.

Merită menţionat şi cum au fost filmate scenele de acţiune din film. De regulă, se practică tehnica de a scutura camera şi de a muta obiectele din cadru, pentru ca publicul să nu îşi dea seama exact ce se întâmplă. Însă Antoine Fuqua nu a dorit să facă asta. „Scopul meu era să realizăm o acţiune adevărată, care să rezulte din actorie, nu din mişcări colaterale.

Keith Woulard, unul dintre coordonatorii cascadoriilor, şi-a folosit experienţa sa militară, inclusiv din Forţele Speciale, pentru a crea luptele din film. „Am vorbit cu Denzel şi cu Antoine ca să vedem ce intenţie au ei” spune Woulard. „În acest film, Denzel nu vroia ca luptele să fie inspirate din artele marţiale, ci mai degrabă din luptele de stradă alunecoase, dar extrem de ingenioase. Iar Antoine, bineînţeles, a fost de acord.”

Filmul „Equalizer” este distribuit de InterComFilm şi va avea premiera pe 26 septembrie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *