Eliza Graves, in curand pe marile ecrane

By  | 

Bazat pe povestirea „The System of Doctor Tarr and Professor Fether” scrisă de marele Edgar Allan Poe, „Eliza Graves” sau „Stonehearst Asylum” ni-l prezintă pe Edward, un absolvent al Facultăţii de Medicină de la Oxford, care se angajează la azilul Stonehearst ca doctor-asistent. El este întâmpinat cu căldură de către doctorul  Lamb, administratorul aziului, şi de echipa sa, din care face parte şi o femeie foarte fascinantă de care ajunge să fie obsedat, pe nume Eliza Graves. 

Însă o serie de evenimente neobişnuite îl vor conduce la o descoperire macabră, care va ridica vălul de pe utopia lui Lamb, relevând faptul că nimeni nu este cine sau ce pare a fi: pacienţii azilului au preluat conducerea acestuia şi i-au închis pe doctori şi asistente.

În regia lui Brad Anderson („The Machinist” -2004, „The Call” – 2013, „Fringe”) şi cu scenariul semnat de Joseph Gangemi, filmul îi are în distribuţie pe Kate Beckinsale, Jim Sturgess, David Thewlis, Brendan Gleeson, laureatul cu Oscar Ben Kingsley şi de două ori laureatul premiului Academiei, Michael Caine.

Scenaristul Joe Gangemi vorbeşte despre originea povestirii. „Am fost întotdeauna un fan al lui Edgar Allan Poe şi am simţit o afinitate pentru opera sa. În 1998, am descoperit o poveste mai necunoscută a lui Poe, care nu are decât 3 sau 4 pagini, dar e ceva ce n-am mai citit niciodată. Nu este dintre cele mai bune nuvele ale lui Poe. Totuşi, în ea am găsit un sâmbure de ceva interesant, care mă fascina; era vorba de un om care intră într-un anumit mediu şi constată că toate sunt cu susul în jos, iar el trebuie să se descurce în această lume pe dos. Aceasta e ideea care mi s-a înfipt în minte şi m-a determinat să scriu povestirea mea.”

Ce filme vedem in noiembrie

Jim Sturgess, care îl interpretează pe Edward Newgate, absolventul de la Oxford, spune despre personajul său că cel mai mult îi place la el „faptul că ascunde un secret şi că nu poţi fi niciodată sigur de intenţiile lui. E clar că el se află aici pentru un motiv, dar că nu vrea să-l împărtăşească nimănui. M-am simţit bine interpretându-l, dar am încercat să-i confer un element de incertitudine. A fost un personaj pe care l-am jucat cu plăcere.

Filmul „Eliza Graves” este distribuit de InterComFilm Distribution şi va avea premiera pe 14 noiembrie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *