Educaţie masculină în materie de încălţăminte

Încălţămintea a fost mereu un principiu de bază pentru a eticheta oamenii; chiar şi în ceI mai neînsemnat mod de superficialitate cu putinţă, nu avem cum să ignorăm imaginea unui bărbat per ansamblu când totul se rezumă la încălţăminte. În trecut, în funcţie de încălţăminte se determina şi statutul social, aşadar parţial au rămas aceste principii şi în era modernă.

Mai accesibili că oricând, pantofii pentu bărbaţi sunt o provocare estetică. Aparte de aspectul financiar, de cât de uşor sau nu îşi permite un bărbat să achiziţioneze  o pereche de pantofi, mai întâi de toate ţine de potrivirea acestora cu stilul purtătorului. Trecem în revistă câteva modele de încălţăminte specific masculină cu specificaţii necesare în a fi purtaţi cu elegantă şi stil.Pantofii Oxford style

Creaţi în aşa fel încât să nu depăşească linia glenzei, aceştia sunt de o categorie tradițională. Permit versatilitate în combinaţii, deşi cea mai bună potrivire înseamnă încadrarea lor în ţinute de genul costumelor.

Ca şi design pot fi simpli sau cu perforaţii, celebrele brogue. Desigur, denumirea este dată şi de provenienţa lor, fiind dataţi încă din anii 1800, pe atunci conform cerinţelor impuse studenţilor de la Universitatea Oxford.

O astfel de categorie de încălţăminte bărbaţi se potriveste cel mai bine cu ţinutele de tip 2 piese, costum clasic. Recomandarea este ca bărbaţii să deţină o astfel de pereche de pantofi în garderoba lor, chiar dacă activitatea pe care o desfășoară în general nu ţinteşte spre astfel de stiluri; la un moment dat tot vor avea nevoie şi de completarea unei ţinute formale.

Pantofii loaferi

Pantofii de acest gen cunoasc o mai mare versatilitate. Sunt celebrii mocasini, ce iau diverse forme şi astfel pot fi purtaţi la diferite ţinute. Istoria acestora este oarecum hilară pentru că nu are legătură cu modul în care moda a evoluat. Au fost denumiţi loaferi, prin traducere “trântor”, fiind evident încălţămintea propice celor care din lene nici să se încheie la şireturi nu doreau. Comoditatea incurabilă face ca astfel de încălţăminte să fie asociată cu ideea de casual.

Pantofii Monk

După denumire par să facă parte din clasa celor sobri. De fapt, inspiraţia acestora are la bază tocmai stilul celor care făcea parte din clasa fetelor bisericeşti, respectiv a monarhilor şi a călugărilor. Aceştia obişnuiau să poarte încălţăminte simplă, ceea ce înseamnă şi pantofii Monk astăzi. Oarecum, pentru că dispun de sistem de închidere pe baza de cataramă, în schimbul clasicelor şireturi.

Deşi consideraţi inferiori în eleganța clasei pantofilor de tip Oxford, nu fac rabat de stil şi se clasifică cu succes la categoria de încălţăminte pentru bărbaţi cu dichis.

Luxul modernului

În vremea actuală, gama de încălţăminte pentru bărbaţi a păstrat din regula eleganţei de odinioară. Asta demonstrează că stilul clasic nu se demontează – desigur, cu mici adaptări. S-a păstrat totuşi şi aceeaşi regulă de bază: graţie tipurilor de încălţăminte bine alese succesul de a impresiona este parţial garantat.

Mai ţinem cont şi de sursa aleasă pentru pantofii doriţi. Aşadar, pe măsura pretenţiilor vin şi brandurile celebre din care să alegem un stil potrivit. Un astfel de caz este şi www.denisshoes.com acolo unde veţi descoperi diversitate, bun gust şi desigur eleganță superlativă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.