Editura Polirom lanseaza seria de autor Philip Roth

By  | 

Seria de autor Philip Roth este cel de-al 20-lea proiect initiat in cadrul colectiei Biblioteca Polirom, dupa seriile dedicate unor scriitori prrecum Salman Rushdie, Orhan Pamuk, Vladimir Nabokov, Haruki Murakami, Ernest Hemingway, Jorge Luis Borges, Henry Miller si John Fowles.

Primele titluri ale seriei Philip Roth sunt romanele:

-> M-am maritat cu un comunist – o carte despre cruzime, umilire, tradare si razbunare, o tragedie americana asa cum numai Roth poate imagina: feroce si comica, scrisa cu o precizie necrutatoare

-> Animal pe moarte, roman care pune in scena relatia dintre un profesor de literatura in varsta de 70 de ani si o tanara exotica. Cartea a fost ecranizata in 2008, cu titlul „Elegy”, avandu-i in rolurile principale pe Penelope Cruz si Ben Kingsley.

„La revedere, Columb!” (care va aparea in editie print si eBOOK), „Pastorala americana”, „Povestea lui Orisicine”, „Viata mea de barbat”, „Operatiunea Shylock”, „Complexul lui Portnoy” si „Pata umana” sunt cateva dintre titlurile cu care va continua proiectul.

  • Philip Roth a primit in 1997 Premiul Pulitzer pentru romanul „Pastorala americana”. In 1998, i-a fost decernata la Casa Alba medalia National Medal of Arts, iar in 2002, Gold Medal in Fiction – cea mai inalta distinctie a Academiei Americane. I s-au decernat de doua ori National Book Award si National Book Critics Circle Award si de trei ori PEN/ Faulkner Award.
  • In 2005, „Complotul impotriva Americii” a primit premiul Societatii Istoricilor Americani pentru „un roman istoric exceptional, pe tema Americii anilor 2003-2004”.
  • De curand, Philip Roth a primit doua dintre cele mai prestigioase premii: in 2006 PEN/ Nabokov Award, pentru „o opera de o originalitate exceptionala si o maiestrie desavarsita”, iar in 2007, PEN/ Saul Bellow Award pentru realizari deosebite in literatura americana, oferit unui scriitor ale carui „realizari de-a lungul unei cariere remarcabile il plaseaza in cea mai prestigioasa categorie a literaturii americane”.
  • Philip Roth este singurul scriitor in viata a carui opera va fi publicata intr-o editie completa si definitiva de Library of America. Ultimul dintre cele opt volume este prevazut sa apara in 2013.
  • Dintre romanele sale, publicate peste tot in lume, patru au cunoscut ecranizari celebre: „Pata umana” (filmul „Human Stain”, cu Nicole Kidman, Anthony Hopkins si Wentworth Miller), „Animal pe moarte” („Elegy”, cu Penelope Cruz si Ben Kingsley), „La revedere, Columb!” si „Complexul lui Portnoy”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *