Dor de mare

Ador marea! Indiferent de anotimp, de vremea de afară, de companie sau de lipsa ei. Pe plajă nu suntem decât eu şi marea cu valurile ei. De altfel, una dintre cele mai frumoase amintiri le am tot la mare. Anul trecut am fost – că de altfel în fiecare an – la mare, şi am ales staţiunea Jupiter. Îmi place foarte mult să merg aici pentru că nu este foarte aglomerată, turiştii sunt atât tineri studenţi cât şi familii cu copii, iar atmosfera creată este una foarte caldă, calmă şi primitoare. Te face să te simţi că între prieteni, fără griji şi foarte relaxat.

Un alt motiv pentru care am ales să merg în Jupiter este faptul că aici este un hotel care oferă cazare all inclusive. Pentru mine era o noutate să văd că şi în sudul litoralului românesc există unităţi de cazare care să ofere şi acest regim de servire a mesei în sistem All Inclusive. Hotelul Tismana, căci despre el este vorba, are o poziţie foarte bună, departe de agitaţia străzii dar aproape de plajă.Sistemul de cazare all inclusive de la Hotel Tismana din Jupiter mi-a venit că o mănuşă, căci eu şi soţul meu suntem diferiţi la preferinţele culinare. Astfel, el are un regim bazat pe carne, în timp ce eu sunt ovo-lacto-vegetariană. Din acest motiv de foarte multe ori în concedii aveam problema teraselor unde mâncăm, căci preparatele fără carne sunt mai rare. La acest hotel din Jupiter meniul este foarte variat, aşa că am avut posibilitatea de a încerca foarte multe preparate fără carne, garnituri şi salate din care mi-am putut crea foarte uşor mese echilibrate şi bogate.

Revenind la amintirea mea de anul trecut, trebuie să va spun că mă aflăm pe malul marii (plaja este foarte curată aici), însă vremea nu a ţinut cu mine şi norii negri au acoperit soarele şi cerul meu cel înalt. Cu toate acestea m-am aşezat pe nisipul fin şi cald şi am savurat o cafea bună de la Jezabel , o cafea cum mai rar găseşti. Aromă intensă a cafelei, marea vacanţă şi zbuciumată, pescăruşii ce ţipau şi alergau pe cer în bătaia vântului, briza care îmi mângâia faţa, mirosul de apă sărată şi braţele omului iubit au făcut din acel moment amintirea perfectă.

Pentru a te bucură de viaţă şi de ce îţi oferă ea nu ai nevoie decât de dragoste, de o cafea tare şi de marea cea albastră. Voi unde mergeţi la mare anul acesta?

Autor: Corina Bulubasa

Foto: 123rf.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.