Documentarul-confesiune al unui DJ pe care îl vedem în acest an pe scena principală la UNTOLD

Anul trecut superstarul David Guetta anunța lansarea unui album – „7” – și a alias-ului Jack Black; doar albumul era o noutate, pentru că, înainte de a fi un erou al muzicii house, Guetta a fost un personaj underground, un DJ care avea seturi în cluburi obscure din Paris.

În 2019, francezul care a strigat în gura mare „F**K Me, I’m Famous” revine la aceste rădăcini underground și lansează documentarul „Jack Black”, a cărui premieră a avut loc în Miami.

Înainte de a fi unul dintre cei mai importanți și bine cotați DJ/producători worldwide, înainte de a marca un record de vânzări, peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă, înainte de a lansa hitul internațional „When Love Takes Over”, David Guetta a fost un artist care a luptat pentru acest statut: în fiecare săptămnă cauta în record shop-uri cele mai bune vinyluri, cheltuia tot ce avea în portofel, se străduia să fie diferit, a experimentat eșecul și a luat-o de la capăt.

Există scepticii, care cred că cele două lumi – main și underground – nu au nimic în comun, dar Guetta a flirtat cu apariții prime-time la TV, seturi în Space Miami și producția de piese care … dansează orice clubber. De aceea a câștigat în cadrul World Music Awards și a fost votat cel mai bun DJ House în Top 100 DJ Mag (2007). În 2008 a ajuns între primii 5 DJ ai lumii. Pe scurt, Guetta se pliază perfect pe main și underground.

„Nu încerc să fiu credibil. Încerc să fiu incredibil!! Este foarte simplu să fii underground; Dj set-urile au și ele coduri. Este ca o formulă…Dar este la fel de ușor să fii și pop, pentru că și acest lucru are la bază tot o formulă. Eu încerc să fac ceva diferit”, a declarat Guetta.

David Guetta revine în 2019 în mainstage-ul festivalului Untold!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.