Dictionarul culorilor

Culorile sunt o formă de comunicare non-verbală. Nu sunt energie statică şi semnificaţia lor variază de la o zi la alta pentru fiecare. De exemplu, o persoană poate alege să poarte roşu într-o zi şi aceasta presupune că acea persoană este gata de acţiune, sau este entuziasmată de ceea ce va face. De asemenea, poate însemna ca acea persoană este supărată sau furioasă. Această expresie se poate manifesta atât la un nivel conştient cât şi la un nivel subconştient.

Portocaliu este culoarea comunicării sociale şi a optimismului. Dintr-un punct de vedere negativ, poate fi interpretată drept presimism sau superficialitate.

Din punct de vedere al psihologiei culorilor, galbenul este culoarea minţii şi a intelectului. Este o culoare optimistă şi veselă. Însă poate sugera lipsa răbdării, critică şi laşitate.

Verdele este culoarea echilibrului şi a creşterii. Poate însemna atât încredere de sine din punct de vedere pozitiv, cât şi posesivitate din punct de vedere negativ.

Albastru este culoarea încrederii şi păcii. Poate inspira loialitate şi integritate, precum şi conservatism şi frigiditate.

Indigo este culoarea intuiţiei. Semnificaţia culorii poate sugera idealism şi structură, dar şi dependenţă şi obsesivitate.

Violetul este culoarea imaginaţiei. Reprezintă creativitate şi individualism, sau imaturitate şi lipsa practicalităţii.

Semnificatia turcoazului este comunicarea şi claritatea minţii. De asemenea poate reprezenta nepracticalitate şi idealism.

Psihologia culorii roz reprezintă dragostea necondiţionată şi creşterea copiilor. Rozul poate însemna imaturitate, lipsa asumării responsabilităţilor.

Fucsia este culoarea armoniei universale şi a stabilităţii emoţionale. Invocă spiritualitate şi practicalitate, încurajând bunul-simţ şi o viziune echilibrată asupra vieţii.

Culoarea maro este o culoare serioasă, cu picioarele pe pamânt ce semnifică securitate, protecţie şi bogăţie materială.

Din perspectiva psihologiei culorilor, griul este culoarea compromisului, deoarece este tranziţia dintre cele două non-culori, alb şi negru. 

Argintiul are o energie feminină, este în strânsă legătură cu luna şi mişcările de flux şi reflux. Este o culoare ce inspiră fluiditate, emoţie, sensibilitate şi mister.

Auriul este culoarea succesului, realizărilor şi triumfului. Asociată cu abundenţă şi prosperitate, lux şi calitate, prestigiu şi sofisticare, valoare şi eleganţă, psihologia din spatele culorii aurii insinuă abundenţă, bogăţie materială şi extravaganţă.

Albul este cea mai completă şi pură culoare. Albul este culoarea perfecţiei, purităţii, inocenţei, deplinătăţii şi desăvârşirii.

Negrul este culoarea secretelor, a lucrurilor ascunse si necunoscute. Aceasta culoare creeaza un aer misterios, ţinând lucrurile ascunse de restul lumii şi are un loc aparte în dicţionarul culorilor.

 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.