Diana Krall: "Quiet Nights" sau o partida de jazz pentru cunoscatori

By  | 

“Quiet Nights” atrage in primul rand prin selectia atenta a pieselor ce au trecut testul timpului si s-au impus ca momente de referinta in cultura muzicala mondiala.

Albumul deriva din pasiunea artistei pentru muzica braziliana, in special pentru acordurile romantice de bossa-nova, “Quiet Nights” fiind de fapt o scrisoare de dragoste adresata sotului ei.

Diana Krall, la cei 43 de ani ai sai, a creat un album puternic prin insasi pacea pe care o degaja, un album sofisticat cu aranjamente detaliate realizate de un specialist al genului, Claus Ogerman, cel care a lucrat in prealabil cu nume precum Antonio Carlos Jobim, Joao Gilberto, Frank Sinatra sau Stan Getz. Ogerman este probabil singurul aranjor care poate sa transforme o compozitie incarcata intr-o adevarata relaxare auditiva. Acest lucru se datoreaza si producatorului Tommy LiPuma, cel cu care Diana colaboreaza pentru a 10-a oara.

Jazz-ul este combinat cu armonii atent lucrate, ritmuri exotice iar rezultatul este unul remarcabil. Astfel a prins contur un album intim si romantic ce iti confera o stare apropiata cu cea de transa. Esti lasat sa visezi, sa te transpui in stari de relaxare totala sa-ti creezi propria realitate asa cum ti-o doresti tu. “Quiet Nights” este un album senzual, aproape erotic si chiar asa s-a si dorit sa fie.

Diana Krall este si o pianista desavarsita punctand interpretarea vocala cu interludii de pian excelent realizate. Compozitiile emana o frumusete clasica si o comunicare dezinhibata cu cei ce le asculta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *