Detox pentru laptopul tau

Faptul că faci curat pe desktop-ul laptopului sau, mai bine, în toate folderele şi folderaşele care sunt salvate alandala pe hard va determina o creştere a randamentului şi a energiei, susţine life coach-ul Kate Emmerson.

Organizează-te mai bine

Cea mai bună modalitate de organizare a fişierelor în computer este de a imita felul în care creierul nostru identifică lucruri noi şi le indexează, ne sfătuieşte  Emmerson.
Astfel, fă două foldere: unul cu downloaduri de care s-ar putea să ai nevoie pe viitor şi al doilea, cu tot felul de chestii care-ţi plac, dar de care nu ai nevoie şi care pot fi şterse fără regrete odată ce te-ai plictisit de ele.
Şterge orice document sau folder pe care nu le-ai accesat în ultimele 3 luni – cel mai probabil, nu ai nevoie de ele. Nu te gândi că poate va veni şi momentul lor – cu cât salvezi mai multe fişiere, cu atât computerul va merge mai lent.

Categorii pentru e-mail-uri

Împarte e-mail-urile primite în mai mult categorii pentru a lucra mai uşor şi a le găsi mai facil în caz de nevoie. Gerrit Cloette, fondator al Productivity Pit Shop, companie specializată în maximizarea productivităţii corporate cu ajutorul soluţiilor digitale, susţine că cel mai bine ar fi să te organizezi cu ajutorul acestor 3 categorii: a. Acţionează ACUM, b. Acţionează mai TÂRZIU, c. PĂSTREAZĂ pentru research. Şterge tot ce nu se încardrează în aceste categorii.

Fotografii şi muzică

Şterge toate fotografiile în duplicat şi pe cele nereuşite, iar pe cele rămase, organizează-le şi copiază-le pe un hard extern sau păstrează-le apelând la servicii ca Flickr.
Cât despre muzică, şterge folderele cu melodiile artiştilor care nu-ţi mai plac şi ascultă melodiile rămase pe shuffle – elimină orice melodie nu-ţi mai place.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.