Destinatii de vacanta pentru fanii Game of Thrones

By  | 

Pe lângă povestea fascinantă şi jocul actoricesc foarte bun, serialul Game of Thrones / Urzeala Tronurilor încântă fanii şi cu peisajele superbe. Chiar dacă tărâmul Westeros nu este unul real, locaţiile unde episoadele sunt filmate sunt. Iată câteva dintre acestea, pe care le poţi vizita în următoarea ta vacanţă.

Peştera Grjótagjá din Islanda

Poate că vei recunoaşte această peşteră minunată ca fiind cea în care bastardul Jon Snow şi-a încălcat jurământul făcut Rondului de Noapte, când a petrecut momente pasionale alături de sălbatica Ygritte. Peştera este situată în zona lacului Mývatn, fiind timp de mulţi ani o atracţie pentru turişti datorită apei termale. În ultimul timp, apa a devenit prea fierbinte, dar peştera este înca una dintre frumuseţile naturii.

Insula Gozo din Malta

În acest loc mirific au fost filmate scenele cu tribul Dothraki. Insula este cunoscută pentru frumuseţea sa, dar şi pentru şarmul său mistic, fiind considerată insula Calyoso din Odiseea lui Homer. Este un loc perfect pentru scufundări, explorări şi aventuri de tot felul.

The Dark Hedges din Irlanda de Nord

Pe acest superb drum au fost de asemenea filmate scene din Game of Thrones, fiind un tunel de copaci foarte cunoscut din preajma micului orăşel Armoy ce rezistă de peste 200 de ani. Este renumit pentru înfăţişarea uşor înfricoşărătoare, de unde au pornit diferite poveşti cu fantome.

Castelul Doune din Scoţia

Acesta este primul loc pe care telespectatorii l-au văzut la începerea serialului, fiind chiar cel unde s-au filmat scenele din Winterfell, reşedinţa casei Stark. A fost construit de către Duce de Albany la sfârşitul anilor 1300 şi se păstrează chiar şi după atât de mult timp într-o condiţie foarte bună.

Parcul Naţional Vatnajökull din Islanda

Aici au fost filmate scenele ce au loc la nord de Zid. Parcul Naţional cuprinde mare parte din Vatnajökull, cea mai mare calotă glaciară din Europa. A fost fondat în 2008 şi turiştii îl adoră pentru râuri, nisip negru, munţi pitoreşti, cascade, nisipuri mişcătoare, dealuri şi, bineînţeles, un imens gheţar. Ai grijă totuşi la Umblătorii albi (White Walkers)!

Dubrovnik, Croaţia

Oraşul Dubrovnik a fost alegerea perfectă pentru a filma scenele ce au loc în King’s Landing, iar acum îl poţi vizita şi fără să ai grija regelui Joffrey. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1979 şi este una dintre cele mai importante staţiuni turistice de la Marea Adriatică.

Ce zici, ai vrea să vizitezi aceste locuri?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *