Destinatii de 1 mai de ultim moment

Chiar dacă 1 mai nu mai are însemnătatea pe care o avea în timpul epocii de aur, cu siguranţă nimeni nu va ezita să se bucure de câteva zile libere şi însorite. Încă nu ai ales destinaţia pentru această mini-vacanţă? Stai fără grijă, ţi-am pregătit câteva destinaţii deosebite din care poţi alege!

Plaje sălbatice

Dacă îţi plac vacanţele la mare, însă te-ai săturat de aglomeraţia de 1 mai din staţiunile cunoscute, plajele sălbatice sunt destinaţia perfectă pentru tine! Lipsite de muzică dată la maxim, de gunoaiele lăsate în urmă de turişti şi de mizeria din apă, dar şi de hoteluri, restaurante şi magazine pe plajă, acestea te aşteaptă să îţi pui cortul şi să te bucuri de liniştea pe care o oferă.

Cele mai frumoase plajele sălbatice din România sunt Corbu, Vadu, Sfântul Gheorghe, Sulina, Gura Portiţei şi Tuzla.

Canionul 7 Scări

Aflat în munţii Piatra Mare, canionul este perfect pentru persoanele curajoase în căutare de aventură şi inedit. Deşi este destul de cunoscut, nu mulţi turişti se încumetă să îl viziteze, scările şi podurile pe care le găsim aici nefiind chiar în cea mai bună condiţie. Dacă poţi trece peste acest inconvenient, totuşi, canionul cu o diferenţă de nivel de 58 de metri te va încânta cu frumuseţea sa.

Micul Trianon din satul Floreşti

La 20 km de Ploieşti se găseşte micul sat Floreşti, Prahova, iar la maginea acestuia un superb palat în ruine ce merită vizitat: Palatul Cantacuzino, supranumit şi „Micul Trianon”. Construcţia acestuia a fost începută în 1911 de către boierul Gheorghe Grigore Cantacuzino pentru nepoata sa, însă nu a fost niciodată terminat şi locuit. În prezent, este înscris în lista monumentelor istorice din judeţul Prahova şi este locul ideal pentru un picnic deosebit de 1 mai privind apusul alături de persoana iubită după ce aţi explorat ruinele.

Golful Mraconia

Numit şi Raiul pescarilor, golful este situat în Cazanele Mici ale Dunării, pe drumul de leagă Orşova de Moldova Nouă. Ca obiective turistice găsim aici Cetatea Trikule, Mănăstirea de sub ape, Peştera Ponicova, Tabula Traiană şi Statuia lui Decebal sculptată în stâncă.

Fii spontană!

Fă-ţi bagajul, ia cu tine suficienţi bani pentru două-trei zile, iubitul sau gaşca de prieteni şi du-te în gară. Alege un tren care va pleca curând şi care ajunge într-un oraş unde nu ai mai fost până acum.

Tu ce planuri ai pentru mini-vacanţa de 1 mai?
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.