Déjà-vu, un fenomen științific?

Déjà-vu, acest termen franțuzesc se traduce simplu “deja văzut”, însă este mai tulburător decât sună la prima impresie, pentru toți cei care experimentează sentimentul că au mai trăit o anumită situație, vazut ceva anume sau auzit o propoziție încă o dată, la un moment dat neștiut, inexact, dar atât de real încât pot prevedea ce urmează să se întâmple.

„Ooo, am un sentiment ciudat că mi s-a mai întâmplat asta, că știam ce vei spune, e posibil să prevăd viitorul!”, cel mai probabil ai spus și tu măcar o dată această frază sau dacă nu ai spus-o, ai gândit-o.Însă, oamenii de știință ne anunță, cu regret că nu suntem capabili de previziuni, dee anticipat viitorul . Dacă nu credeți, încercați să ghiciți numerele de la loterie J

Déjà-vu, pur și simplu un fenoment al memoriei

Fenomentul Déjà-vu a existat de la începutul timpului și fascinează oamenii de știință încă prin ciudățenia sa. Mai toate studiile, însă, atestă că este strict un proces ce ține de funcția memoriei.

Intervine atunci când cineva trăiește o situație similar la nivel global cu o alta deja trăită, iar memoria noastră le amestecă. O echip de cercetători au testat pe animale Universul Sims. Așa au demonstrat că déjà-vu apare des într-un spațiu deja vizitat.

Creierul nostru ne trimite un fel de avertisment pentru a ne reaminti că noi știm un anumit loc sau o anumită situație, deși nu ne amintim conștient de ele.

Sentimentul predicției

Dacă avem sentimentul că putem prezice viitorul, poate că am văzut prea multe seriale și credem că am putea fi Allison din Medium. Însă, din păcate, oricât de mult ne dorim, noi, ființele umane nu putem prezice ziua de mâine. Sau, cel puțin, nu chiar.

Sentimentul  déjà-vu și impresia că trăim o premoniție pot fi foarte ușor induse. Iar aceste fenomene pot fi foarte ușor declanșate de anumite sugestii vizuale sau auditive. Aceste sugestii sunt folosite foarte des de către magicieni pentru realizarea trucurilor sale, pentru a induce în eroare publicul.

Citește și: Semne ca relatia ta nu are viitor

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.