Decoratiuni de Craciun: coronita handmade

Când piaţa este suprasaturată de oferte de decoraţiuni de Crăciun, obiectele imperfecte, făcute de mână, sunt cele mai apreciate şi admirate. Haideţi să învăţăm cum se face o coroniţă de Crăciun handmade, pe care o poţi agăţa de uşa casei sau o poţi face cadou cuiva drag!

De ce să foloseşti ornamente handmade de Crăciun? Pentru ca toţi musafirii tăi să fie întâmpinaţi în spiritul Sărbătorilor de iarnă. Iar cei care vin cu gânduri mai puţin vesele vor zâmbi când vor da ochii cu mica ta decoraţiune. O coroniţă de Crăciun pune zâmbetul pe buzele tuturor musafirilor şi pe ale tale!

Suportul pentru coroniţa de Crăciun handmade

Suportul pentru coroniţa de Crăciun este cel mai important deoarece trebuie să suţină cu succes o greutate destul de mare iar dacă este pusă afară trebuie să facă faţă şi intemperiilor. O primă opţiune ar fi suportul din polistiren rotund, pe care îl găseşti la magazinele de hobby de pe internet sau în oraş. Tot acolo vei găsi şi alte elemente decorative, în funcţie de preferinţe.

O altă variantă de cadru pentru coroniţa de Crăciun handmade este o ramă foto de dimensiuni mai mari, de preferinţă roşie sau aurie. Chiar dacă se numeşte coroniţă şi te gândeşti imediat la un cerc, nu există restricţii la colţuri! Va fi pur şi simplu un model modern şi minimalist pentru că nu va putea fi încărcată cu prea multe decoraţiuni. Este de-ajuns să ataşezi pe latura de jos o fundă amplă într-o culoare contrastantă şi să atârni eventual şi 3 globuri colorate.

Pentru o coroniţă de Crăciun mai voluminoasă şi bogată în ornamente poţi alege să foloseşti un cadru din sârmă, eventual dintr-un umeraş de sârmă modelat de tine! Pe acest tip de cadru este cel mai uşor să realizezi o coroniţă de Crăciun din crenguţe de brad pentru că îi va da forma dorită şi nici nu eşti obligată să foloseşti prea multe ca să maschezi suportul.

Cea mai ieftină şi simplă variantă de suport pentru coroniţa de Crăciun handmade este dintr-o cutie de carton pe care o poţi decupa în forma dorită: cerc, pătrat sau o inimă frumoasa! Pe un astfel de suport îţi sugerăm să foloseşti mai puţine decoraţiuni. Poţi să lipseşti o hârtie frumos colorată deasupra sau să o înveleşti integral în fâşii textile: satin, cumpărat de la mercerie, sau un ghem de mohair. Adaugă şi o fundiţă, o steluţă, un fulg mare de nea sau orice altă decoraţiune uşoară găseşti prin casă sau la mercerie.

Decorarea coroniţei de Crăciun handmade

Pornind de la tradiţionalele crengi de brad, lista decoraţiunlor este extrem de lungă iar alegerea lor trebuie să fie personală sau în funcţie de ce ai la dispoziţie! Începem însă cu recomandările perechilor de culori populare pentru coroniţa de Crăciun: verde – roşu, verde – auriu, roşu – auriu, roşu – alb, argintiu, auriu, multicolor.

Decoraţiuni comestibile: batoane de scorţişoară, boabe de cafea, felii de portocală uscate, coji de portocală decupate (inimioare sau steluţe), fursecuri în diferite forme (îngeraşi, steluţe, inimioare)m mere, nuci.

Decoraţiuni tematice, care se găsesc în casele noastre: globuri de brad de diferite culori şi dimensiuni, ghirlande strălucitoare, figurine tematice (reni, îngeraşi, Moş Crăciun), fir de pescuit (este rezistent şi transparent), funde colorate de la ambalajele de cadouri.

Decoraţiuni naturale: conuri, ghinde, crengi de brad, crengi care se modelează uşor (răchită sau crengi de salcie).

Noi îţi recomandăm să foloseşti doar 3 tipuri de decoraţiuni pentru coroniţa ta de Crăciun handmade în combinaţia dorită. Spre exemplu, pe o coroniţă de brad poţi să fixezi conuri de brad cu batoane de scorţişoară şi felii uscate de portocală. Un alt exemplu de coroniţă de Crăciun ar putea fi pe un cadru de ramă foto roşie: crenguţe de brad cu conuri şi o figurină sub formă de îngeraş.

Sperăm că indicaţiile noastre despre cum să realizezi o coroniţă de Crăciun handmade ţi-au fost de folos iar dacă mai ai şi alte întrebări, te rugăm să ne scrii mai jos într-un comentariu. Iar pentru inspiraţie am pregătit şi o galerie foto sugestivă.

Iar dacă vrei şi alte idei inedite, îţi sugerăm şi câteva alternative pentru bradul de Crăciun!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.