(P) Cele mai bune saltele pe care le poţi găsi pe piaţă în 2016

By  | 

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Depinde. În primul rând, ce tip de saltea ţi se potriveşte cel mai mult? Apoi, în cadrul acestui tip, ce caracteristici sunt cele mai bune pentru tine?

În anul 2016, există cinci tipuri de bază de saltele care sunt considerate a fi cu adevarat bune. Acestea sunt: saltelele cu arcuri, saltelele cu spumă de memorie, saltelele cu spumă de latex, saltelele cu aer (pneumatice) şi saltelele de apă.

 Ce trebuie să ştii despre saltelele cu arcuri:

Aproximativ 80% din toate saltelele vândute în Romania sunt saltele cu arcuri. Dar sunt oare acestea cele mai bune saltele pentru tine şi, în special, pentru coloana ta vertebrală? Fară îndoială, există plusuri şi minusuri la orice tip de saltea. Saltelele cu arcuri tip relaxa oferă un sprijin puternic pentru spate şi sunt adesea completate cu diverse straturi de spumă pentru a oferi o mai mare moliciune şi confort.

În cazul în care te decizi să cumperi o saltea cu arcuri, este important să iei în considerare numărul şi tipul de bobine. În general, se preferă multe bobine de ecartament mai mare (cel puţin 375 într-un pat matrimonial). Distribuţia bobinelor este, de asemenea, importantă. În mod ideal, ar exista un număr mai mare de bobine în locaţiile în care corpul necesită un sprijin mai mare (de exemplu, curba de la nivelul coloanei vertebrale lombare) şi mai puţine în locurile care necesită mai puţină susţinere (cum sunt, de pildă, umerii, şoldurile şi genunchii). Multe companii producatoare de saltele pat relaxa, cu arcuri folosesc această distribuţie pentru bobine. Cu toate acestea, sunt şanse ca această distribuţie de bobine să nu se potrivească corpului tău (este facută după înalţimea medie a omului). Aşadar, cel mai bine este să îţi cumperi o astfel de saltea la comandă, în funcţie de cerinţele tale.

Ce trebuie să ştii despre saltelele cu memorie:

Saltelele din spumă cu memorie caută în mod inerent să se conformeze formei corpului, aplicând o presiune la locurile de minimă rezistenţă, cum ar fi zona lombară a coloanei vertebrale. Nu toate saltelele din spumă cu memorie sunt create în mod egal. Unele sunt mai moi, iar altele oferă mai multă elasticitate. O saltea mai moale (de orice tip) s-ar putea simţi minunat iniţial… dar nopţile trec şi zona lombară a coloanei vertebrale începe să sufere, simţind dureri şi disconfort. Prin urmare, începi să îţi doreşti o saltea cu mai mult sprijin. Spuma de memorie are grade IDL care îţi arată cât de moale sau de tare este salteaua. Un IDL de 10 – 16 denotă o suprafaţa obişnuită pentru majoritatea oamenilor. Aceasta este considerată a fi ideală, deoarece oferă rezistenţa la structurile mai puţin susţinute.

Saltelele din spumă cu memorie sunt adesea vâsco-elastice, având latex adăugat în compoziţie, sau un sistem multi-stratificat.

Ce trebuie să ştii despre saltelele din latex:

Spuma de latex are capacitatea de a se conforma bine cu corpul, aşa cum face şi spuma de memorie. Cu toate acestea, spuma de latex oferă o rezistenţă similară cu saltelele cu arcuri. Adesea se spune că persoanelor le place senzaţia pe care le-o oferă saltelele cu arcuri, dar îşi doresc mai puţin transfer de mişcare sau au o problemă cu senzaţia arcurilor de dedesubt. Ei bine, saltelele din latex întrunesc toate aceste calităţi pe care şi le doresc cei mai mulţi oameni. Mai mult decât atât, nu trebuie să îţi faci griji că acest material ţi-ar putea provoca alergii. Multe dintre saltelele din latex au la bază o compoziţie lipsită de proteinele din latexul natural, fiind astfel hipoalergenice.

Ce trebuie să ştii despre saltelele pneumatice:

Saltelele pneumatice au avantajul de a fi capabile să modifice presiunea pe o parte a patului, în raport cu cealaltă. Acest lucru este convenabil pentru oamenii care dorm cu un partener. Deşi saltelele cu aer oferă grad de sprijin variabil, nu se pot conforma la fel de bine la forma corpului aşa cum fac saltelele din spumă de memorie şi saltelele din latex. Cu toate acestea, producătorii au început deja să confecţioneze saltele pneumatice cu mai multe camere, astfel încât să se poata personaliza suportul pe zone.

Ce trebuie să ştii despre saltelele cu apă:

Saltelele cu apă sunt opusul saltelelor cu aer. Aceste saltele sunt confortabile şi moi, dar, de cele mai multe ori, nu oferă suportul necesar de care are nevoie coloana vertebrală. În plus, acestea sunt foarte grele atunci când sunt umplute şi sunt greu de mişcat, iar golirea şi reumplerea lor necesită mult timp.

Nu există “cel mai bun tip de saltea”, aşa cum nu există nici “cea mai buna saltea”. Fiecare tip de saltea are opţiuni care au un impact asupra calităţii (numărul de arcuri, distribuţia de arcuri, ratingul IDL, etc). Cele mai importante caracteristici sunt calitatea saltelei individuale şi capacitatea acesteia de a-ţi oferi sprijinul şi confortul adecvat, astfel încât să te poţi trezi în fiecare zi odihnit şi fară dureri.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *