Decoratiuni de toamna DIY: bol de frunze (tutorial video)

By  | 

Decoraţiunile îţi fac casa mai prietenoasă şi îţi permit să îţi exprimi personalitatea, însă nu toate ne permitem să cheltuim mulţi bani pe ele. În plus, este greu să găsim unele unice. Dacă vrei să ai decoraţiuni cum nu mai are (aproape) nimeni şi să păstrezi şi banii, de ce nu ai încerca să îţi faci singură?

Astăzi îţi vom prezenta o metodă foarte simplă pentru a-ţi face singură o decoraţiune de toamnă specială: un bol din frunze. Vei avea nevoie de 15-20 de frunze de mărime medie (cam cât palma), un bol de mărime medie, folie de plastic (pe care o foloseşti la împachetarea sandwichurilor), puţin ulei şi lipici.

Pentru început, aşează bolul pe o masă, cu faţa în jos şi unge-l cu puţiiiiin ulei, apoi aplică folia de plastic. Uleiul este folosit pentru ca folia să nu se lipească de bol, însă nu trebuie să aplici prea mult, pentru ca aceasta să nu alunece.

În continuare, aplică lipici pe fiecare frunză în parte şi aşeaz-o cu grijă pe folie. Atenţie! Lipiciul se aplică pe fundul frunzei, astfel încât frunza care vine deasupra să se lipească de ea. Fi atentă să nu laşi spaţii între frunze şi foloseşte cât de multe crezi că vei avea nevoie. Când ai terminat, mai aplică un strat de lipici peste toate frunzele, apoi lasă la uscat peste noapte.

A doua zi, separă folia de plastic de bol. Ar trebui să meargă destul de uşor, pentru că ai uns bolul cu puţin ulei. Poate puţin mai complicat va fi să scoţi bolul de frunze de pe folie, pentru că trebuie să fii atentă să nu îl strici.

Iar asta este tot, nu mai rămâne decât să aşezi decoraţiunea pe o masă şi să o umpli cu bombonele sau alte lucruri mici/uşoare, care să nu o strice.

Mai jos poţi urmări un tutorial video foarte reuşit care te va ajuta să creezi această decoraţiune perfectă pentru toamnă.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *