Decoratiuni de Craciun DIY: panou cu cap de ren (tutorial video)

By  | 

A mai rămas foarte puţin timp până la Crăciun, iar magazinele au început să fie deja pline de tot felul de decoraţiuni. Însă de ce să arunci banii pe ceva banal când îţi poţi crea singură o decoraţiune unică, cum nu mai are (aproape) nimeni?

Astăzi îţi vom prezenta o metodă foarte simplă pentru a-ţi face singură o decoraţiune de Crăciun minunată. O poţi folosi în propria casă sau o poţi face cadou unui prieten. Arată super şi este făcută chiar de către tine, deci o va aprecia cu atât mai mult! Vei avea nevoie de o placă albă sau un carton foarte gros, pe care îl vei folosi ca bază, un carton simplu, vopsea şi sclipici (recomandăm aurii), bandă adezivă, un pahar de plastic şi lipici.

Pentru început, trage nişte dungi orizontale sau verticale pe placa albă. Distanţa dintre ele poate fi egală sau unele pot fi mai late decât celelalte. Lipeşte apoi bandă adezivă pe placă – o dungă va fi acoperită, următoarea nu şi tot aşa. Când ai terminat, vopseşte fără grijă toată placa şi aplică sclipiciul imediat, pentru a se lipi de vopseaua încă neuscată.

Când vopseaua s-a uscat complet, poţi scoate banda adezivă. Dacă vrei, poţi da cu puţin fixativ sau stray transparent lucios peste placă, pentru ca sclipiciul să nu cadă.

În continuare, acoperă şi exteriorul paharului cu vopsea şi sclipici.

Desenează pe o foaie forma unui cap de ren (sau descarcă o imagine de pe net) şi decupează cu grijă. Aşează foaia pe carton, desenează conturul, apoi taie forma. La fel ca în cazul plăcii şi a paharului, vopseşte capul de ren, apoi aplică schipici. 

Acum, lipeşte cu grijă paharul încentrul plăcii, cu fundul în sus. După ce s-a uscat bine, aplică lipici pe fundul paharului şi aşează capul de ren peste.

Poţi lăsa decoraţiunea aşa sau poţi adăuga un accesoriu renului, la fel ca în clipul de mai jos.

Totul e gata! Acum nu mai rămâne decât să agăţi decoraţiunea pe perete. Simplu, nu?

Mai jos poţi urmări un tutorial video foarte reuşit care te va ajuta să creze această decoraţiune perfectă pentru Crăciun.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *