Decizie în premieră la New York Fashion Week

Cu două zile înainte de începerea unuia dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului, New York Fashion Week 2018, reprezentanţii Consiliului Designerilor din America, în parteneriat cu The Model Alliance au anunţat că au luat o decizie în premieră. Pentru prima oară în istoria acestui show, modelele vor avea un spaţiu privat pentru a se schimba în timpul spectacolului.

În anii trecuţi, dacă te duceai în culise în timpul NYFW, găseai o grămadă de oameni: fotografi, jurnalişti, reprezentanţi PR, toţi mişunând printre modelele care se dezbrăcau şi se îmbrăcau cu outfit-urile de show. Ani la rând, modelele erau nevoite să se dezbrace în faţa tuturor ca şi cum ar fi o nimica toată.„Modelele s-au îngrijorat faţă de anumiţi fotografi care le-au încălcat cu totul intimitatea. The Model Alliance a luat în serios această reacţie şi a decis să schimbe puţin modul de desfăşurare, să facă un pas înainte pentru a garanta un mediu sigur, oferind spaţii private special amenajate, unde modelele se pot schimba, a declarat fondatoarea The Model Alliance”, Sara Ziff.

În contextul dezvăluirilor legate de abuzurile sexuale şi a campaniei METOO, oamenii din industria fashion au recunoscut că fenomenul este o realitate nu numai în actorie, politică etc, ci şi în mediul fashion. Astfel, au demarat o delcraţie care să susţină standarde sănătoase în industria modei, punctând aspecte legate de sănătate, siguranţă, diversitate, abuzuri sexuale.

Citeşte şi: Blana, interzisă la London Fashion Week 2017

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.