De ținut minte. 6 citate inspiraționale de la designeri celebri

Se spune că nu haina îl face pe om, însă cu toții știm că o rochie bine aleasă, o bluză care ne pune în evidență atuurile fizice sau un sacou deosebit pot să influențeze în mare măsură felul în care cei din jur ne privesc. Pentru a face cele mai bune alegeri vestimentare mereu, cu siguranță îți vor fi de mare ajutor sfaturile unor celebrități din fashion. Iată câteva citate pline de învățăminte de la cele mai cunoscute nume din industria modei:

„Moda este trecătoare, stilul este etern“ – Yves Saint Laurent

De multe ori ne lăsăm atrase în trendurile de o vară, însă stilul personal trebuie să aibă mereu amprenta noastră și nu trebuie să se schimbe la fiecare sezon, precum colecțiile de pe podium. Alege look-uri clasice, care nu se demodează niciodată. O astfel de bluză elegantă în combinație cu o fustă creion de culoare neagră și bine accesorizată te va scoate din impas ori de câte ori vrei să ai o apariție stilată și să atragi toate privirile.

„Pășește de parcă ai avea trei bărbați care merg mereu în urma ta“ – Oscar de la Renta

Cunoscutul designer a lăsat în urma sa o mulțime de creații cu totul deosebite, dar și un sfat prețios pentru femei. El le sfătuiește pe doamne să aibă mereu o ținută impecabilă, impresionantă și să aleagă mereu hainele pe care le-ar purta la o întâlnire cu un bărbat pe care vor să-l cucerească.

„Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit“ – Coco Chanel

Simbolul eleganței desăvârșite, Coco Chanel a fost mereu o femeie ieșită din tipare. Într-o vreme în care toate femeile purtau fuste incomode, ea își făcea apariția în pantaloni negri, masculini, și reușea să fie cea mai chic femeie din încăpere. Întotdeauna originală și încrezătoare în forțele proprii, ea și-a impus mereu  punctele de vedere și a devenit una dintre cele mai cunoscute femei din lumea modei.

„Nu poți niciodată să fii îmbrăcat inadecvat atunci când porți o rochie simplă neagră“ –  Karl Lagerfeld

Designerul Karl Lagerfeld consideră rochia negră piesa vestimentară indispensbilă unei femei. Nu putem să nu-i dăm dreptate creatorului de modă german. O rochie neagră simplă este mereu o alegere potrivită, indiferent că mergi la o petrecere casual cu prietenii sau la o întâlnire profesională importantă.

„Prea multe femei consideră pantofii puțin importanți, dar adevărata dovadă de eleganță la o femeie stă întotdeauna în picioarele ei“ – Christian Dior

O adevărată legendă în lumea modei, Christian Dior punea mare preț pe alegerea pantofilor perfecți. El a repetat în nenumărate rânduri că ei exprimă cel mai bine gusturile și stilul unei doamne. Adevărul este că o ținută perfectă poate fi distrusă de o pereche de pantofi nepotriviți sau scoasă în evidență de o pereche deosebită.

„Oricine poate să aleagă o ținută desăvârșită pentru un eveniment, dar cu adevărat fascinant este felul în care se îmbracă o persoană în zilele ei libere“ – Alexander Wang

Tânărul designer care a îmbrăcat zeci de celebrități cu creațiile sale a scos în evidență cât de importante sunt alegerile vestimentare zilnice și cât de multe spun ele despre noi. O femeie poate fi elegantă și când merge la o petrecere exclusivistă, dar și când merge la cumpărături sau la jogging în parc, deoarece totul stă în atitudine și în alegerile de zi cu zi.

Drept bonus, deși nu este un designer, ci un personaj fictiv, trebuie să amintim o replică a lui Carrie Bradshaw din serialul „Sex and the City“ – „Îmi place să-mi țin banii acolo unde îi pot vedea: atârnați pe umerașe, în dulap“.

Personajul principal din acest serial ne-a lăsat mai multe sfaturi demne de urmat atât despre modă, cât și despre relații. Când vine vorba de garderobă, ea consideră numeroasele ei rochii și ținute o adevărată investiție. Dacă luăm în considerare cât de bine ne face să ne simțim o sesiune de shopping sau o rochie care ne pune în valoare, ne este imposibil să o contrazicem.

(P) Articol realizat împreună cu fashionagenda.ro

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.