De ce te intorci atat de obosita din concediu

Unele femei se simt pline de energie şi cu 10 ani mai tinere când se întorc din concediu, dar aceste cazuri sunt rare. De ce concediul nu îţi oferă serenitatea la care te aştepţi? De ce te întorci atât de obosită din concediu? Există atât de multe motive ce pot cauza acest lucru…

Incapacitatea de a scăpa de rutină. Dacă îţi petreci întreg concediul cu gândul la probleme de la muncă, la animalele tale de casă, la vecinii sau colegii de muncă care te scot din sărite, înseamnă că nu ai reuşit să te deconectezi de la ceea ce ai lăsat în urmă.

Prea multă nerăbdare. Nu fiecare activitate plăcută este şi odihnitoare şi nimic nu te reface în exces. Dacă plănuieşi să urci pe munte, să schiezi, să cutreieri kilometri întregi de păduri, să vizitezi toate muzeele posibile din zonă, este posibil să te suprasoliciţi. În acest caz, ai nevoie de o vacanţă după vacanţă.

Prea multă relaxare. Chiar dacă este extrem de relaxant să stai pe plajă toată ziua, la un moment dat o să intervină şi plictiseala. Şi plictiseala este şi ea stresantă. Dacă simţi că trebuie să îţi petreci întreg concediul odihnindu-te, energia ta poate fi consumată la fel de bine chiar şi atunci când ai 20 de activităţi planificate într-o singură zi.

Uitarea de sine. Ştii lucrurile mărunte pe care le făceai acasă pentru tine? Cum ar fi bolul de cereale de care organismul tău are nevoie, consumul de multă apă zilnic, culcatul devreme sau spălatul pe dinţi? Aceste activităţi sunt la fel de importante şi atunci când pleci în concediu, dar tindem să uităm de ele atunci când intervine ceva nou în rutina noastră.

Alţi oameni. Dacă mergi în concediu cu o altă familie, ajungi să activezi modul ”cum să îi mulţumesc pe ceilalţi” şi devii mai preocupată de ceea ce vor ceilalţi să facă decât lucrurile care îţi fac ţie plăcere. Nu uita că este şi concediul tău şi nu trebie să îţi planifici vacanţa după placul altora. 

Soluţia pentru toate aceste probleme este să fii mult mai atentă la nevoile tale şi mai puţin atentă la tiparele unui concediu perfect. Dacă forţezi concediul să arate ca ceva ce ai văzut la televizor, atunci n-o sa te simţi bine nici într-un safari, nici pe o plajă tropicală, decât dacă îţi doreşti cu adevărat să fii acolo. Ai nevoie de o introspecţie. Respiră adânc şi goleşte-ţi mintea, apoi reflectă asupra activităţilor ce le ai în faţă. Dacă unele din ele te fac să te simţi tensionată, renunţă la ele. Nu trebuie să te sui în nici un montagne rousee dacă ideea te sperie. 

Chiar dacă aceste sfaturi vin prea târziu şi deja te-ai întors extenuată din concediu, renunţă timp de câteva zile la alte activităţi ce le făceai după muncă, fă-ţi un bol mare de floricere, pune o comedie romantică, relaxează-te şi dormi.

 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.