De ce să spui ”DA” pe plajă

Ai nevoie de cel mai frumos decor pentru nunta? De ce să nu fie chiar marea? O nuntă pe plajă oferă cu siguranță, mai mult decât o ceremonie într-un spațiu sobru și închis. Nisipul, valurile și soarele vor face din nunta voastră o zi de neuitat pentru toți invitații.  

În România, cea mai cautată plajă pentru astfel de ceremonii este cea din stațiunea Mamaia.”La Scoica Ballroom” pune la dispoziție sala Grand, de pe malul lacului Siutghiol. Ballroom-ul are forma unui vapor înconjurat de apă, iar în lateral, un spațiu inedit pentru oficierea cununiilor civile.

”Mandala Events” dispune de ”Terasa Mandala”, un spațiu perfect pentru ceremonie. Aproape de plajă, cu o capacitate de 500 de persoane, terasa oferă o primire spectaculoasă pe malul Mării Negre.

Nuntașii care doresc un decor după granițe, pot opta și pentru Bulgaria sau Grecia. Pentru o nuntă mai exotică la mare căutare sunt destinațiile din Thailanda, Dubai și Indonezia.

Cuplurile româneşti investesc între 3.000-20.000 de euro pentru o nuntă pe plajele internaționale, spune fondatorul unei agenţii specializate.

Cât te costă ceremonia în Constanța

Persoanele care optează pentru oficierea căsătoriilor în afara sediului instituţiei trebuie să scoată din buzunar 1.500 de lei, la care se poate adăuga o taxa de 350 de lei pentru oficiere în weekend.

Invitații

În funcție de numărul invitaților, poți alege o plajă publică sau privată. Unele plaje nu cer autorizație pentru o astfel de ceremonie, dacă numărul invitaților nu este mare. Oricum, pentru a evita probleme administrative, trebuie făcută o vizită la autoritățile locale.

Modelele de invitații dar și mărturiile cele mai potrivite sunt cele cu motive maritime: scoici, melci, steluțe de mare sau urme de pași pe plajă.

Ținuta potrivită

Deși rochia de mireasă este elementul principal, de data aceasta o rochie foarte încărcată s-ar putea să nu fie varianta cea mai potrivită. O rochie ușoară, din pânză sau mătase, asortată cu o coroniță sau un accesoriu discret, te vor face să te simți confortabil într-o zi în care stresul apare inevitabil. Părul strâns în coc și niște papucii de plajă sau o pereche de sandale sunt de asemenea, recomandate.

Cât despre partener, acesta trebuie să evite un costum fix și incomod.

Costumul trebuie să fie din materiale precum inul sau pânza, în nuanțe de bleu sau crem. O ținută relaxată și cu o cravată strânsă lejer, sigur îl vor face și pe mire să se simtă mai bine.

Machiajul

Cât mai natural. Alege un fond de ten rezistent la transfer și umiditate și culori pastelate pentru machiajul ochilor. Pentru buze poți alege o nuanță nude.

Buchetul de mireasă

Cea mai potrivită alegere pentru buchet este să folosești orhidee sau flori sălbatice, care sunt mai rezistente la aceste condiții. In ceea ce priveste culorile, o alegere excelenta ar fi culorile pastelate precum rozul sau bejul.

Tortul

Pentru o astfel de nunta, torturile albe sau crem decorate in stilul marin sunt excelente. Dar, ai grija sa nu exagerezi cu decorurile.

Machiajul

Cât mai natural. Alege un fond de ten rezistent la transfer și umiditate și culori pastelate pentru machiajul ochilor. Pentru buze poți alege o nuanță nude.

Vremea este de asemenea foarte importantă. Nu uita să verifici prognoza meteo și să ai un plan de rezervă.

Citeşte şi: Ce dans de nuntă ți se potrivește, în funcție de rochia aleasă

Text: Andrada Oană

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.