De ce să nu îți faci niciodată un piercing cu pistolul

Piercing-urile nu mai sunt un subiect delicat – aproape orice adolescent are măcar unul. Din păcate, mulți au impresia că pistolul pentru piercing este un instrument sigur, însă adevărul este că prezintă riscuri care nu ar trebui trecute cu vederea.

Cum funcționează pistolul pentru piercing?

Pistolul pentru piercing are forma unui pistol, așa cum indică și numele. Îl găsești în diferite magazine de bijuterii, iar vânzătorul este cel care îl utilizează. Ți se șterge urechea sau nasul cu alcool sanitar, un cercel medicinal este fixat pe pistol, apoi gaura este dată direct cu acel cercel. Este simplu de utilizat, însă deloc recomandat.

Citește și: Ce trebuie să știi când îți dai un piercing nou: tipuri de piercing, îngrijire 

De ce să nu îți dai un piercing cu pistolul?

Chiar dacă cercelul medicinal ales este nou și curat, pistolul nu este sterilizat după fiecare folosire. Astfel, există riscul transmiterii anumitor boli contagioase.

De asemenea, modalitatea prin care cercelul este introdus prin ureche/nas nu este una potrivită. Atunci când mergi la un salon, piercing-ul este dat cu o branulă și se crează, astfel, o gaură prin care este introdusă apoi bijuteria aleasă. În cazul unui pistol, în schimb, cercelul medicinal este introdus cu forța, direct prin țesut – nu se face, deci, o gaură înainte de introducerea acestuia. Din acest motiv, zona te poate durea mai puternic, pentru mai mult timp și se poate inflama.

Citește și: Cum îți convingi părinții să îți faci un piercing 

Mai mult, este mai dificil să dai gaura fix unde vrei. Astfel, dacă îți faci mai multe piercing-uri, e posibil să nu fie la distanță egală unele de altele sau unele dintre ele să fie poziționate mai sus.

Nu în ultimul rând, persoana care îți face un piercing cu pistolul nu are absolut nicio pregătire în acest sens. Cei care lucrează la saloane au urmat cursuri speciale și știu și ce sfaturi să îți dea. Vânzătorii din magazinele care au pistoale, în schimb, nu cunosc modalitatea corectă de a da un piercing și nici nu sunt în măsura să îți dea sfaturi.

Acestea fiind spuse, oricând îți dorești un piercing nou, fă-ți programare la un salon, nu folosi niciodată un pistol!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.