De ce nu te ții de rezolutiile de Anul Nou?

Să îți stabilești rezoluțiile de Anul Nou nu este greu, dar să le duci la capăt… Ei bine, asta e altă poveste.

La finalul anului, ne gândim la ce vrem să realizăm în anul ce urmează, stabilim anumite rezoluții pe plan personal, sentimental, profesional, financiar… Anul începe bine, facem progrese… dar, la un moment dat, totul se duce pe apa sâmbetei. Din acest motiv, multe persoane renunță să își mai facă astfel de planuri, pentru a nu mai fi dezamăgite de ele însele atunci când nu se țin de ele.

De fapt, problema este că mulți dintre noi facem anumite greșeli care ne împiedică să nu ne ducem planurile până la capăt. Iată cele mai des întâlnite greșeli și cum poți rezolva situația.

Citește și: Cum să economisești bani în noul an

Prima greșeală este alegerea unor obiective nerealiste. Da, știu, ai impresia că poți slăbi 15 kilograme în 4 luni, să alergi la maraton, chiar dacă tu obosești și când alergi după autobuz, să călătorești în 10 țări străine sau să te căsătorești, dar n-o vei face. În schimb, alege obliective de genul „să fac sport de 3 ori pe săptămână”, „să renunț la dulciuri”, „să vizitez Scoția până la finalul anului”, „să ies mai des la întâlniri”.

Apoi, nu te concentra doar pe o categorie. Încearcă să evoluezi pe toate planurile, nu doar pe plan profesional, de exemplu. Chiar dacă nu ai ales obiective foarte impresionante, orice schimbare bună este binevenită.

Citește și: Cum să îți găsești perechea în noul an

De asemenea, un număr mic de rezoluții, dar pe care le poți duce la capăt, este mai bun decât un număr prea mare. Gândește-te cât de repede îți poți atinge fiecare obiectiv și cât timp liber ai pentru toate, apoi alege-le pe cele mai importante pentru tine.

Nu în ultimul rând, alege rezoluții importante pentru tine, nu pentru alții. Nu îți lăsa familia, prietenii sau partenerul să te influențeze. Este viața ta și tu știi cel mai bine cum vrei să o îmbunătățești.

Cu toate acestea, nu sunt o mare fană a rezoluțiilor „de Anul Nou”. Vrei să te lași de fumat? Fă-o acum! Vrei să economisești bani? Începe de acum! Vrei să înveți o limbă nouă? Caută chiar acum materiale!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.