De ce legătura dintre mamă şi fiică este cea mai puternică dintre toate?

Te enervează de multe ori, dar atunci când vrei o părere sinceră despre cum arăţi în rochia cea nouă sau ai o problemă gravă, este singura părsoană la care vrei să mergi? Pentru că ştii… oricât de critică ar fi privirea ei, ea este sinceră cu tine. Pentru că…

Mamele şi fiicele au aceeaşi structură a creierului

Un studiu publicat în The Journal of Neuroscience a exemplificat că fiicele şi mamele au similartăţi biologice foarte puternice, ceea ce demonstrează încă o dată puternica conexiune pe care o au, dintotdeauna.

De exemplu, fiicele au aceeaşi structura a creierului precum mamele lor. De aceea, de multe ori gândesc şi simt la fel.

Studiile au demonstrat că relaţia dintre mamă şi fiică este mult mai puternică oricare dintre relaţiile: mamă-fiu, tată-fiică sau tată-fiu. Foarte des, mamele şi fiicele au aceleaşi reacţii, împărtăşesc aceleaşi opinii, experimentează aceleaşi emoţii.

Tocmai de aceea, mamele şi fiicele împart aceleaşi afecţiuni fizice sau emoţionale şi, de multe ori, pot avea depresii asemănătoare.

Ereditate…

Nu este nicio surpriză că există o corelaţie puternică, demonstrată ştiinţific, între calităţile, defectele sau chiar aptitudinile părinţilor şi copiilor. Glumele sau tachinările precum „Eşti ca mama ta” se pot vedea, de fapt, pe RMN. Iar, cele mai noi dovezi tind să susţină o sensibilitate şi mai mare între mame şi fiice.

Deci, să nu fii surprins dacă arăţi şi te comporţi leit cu mama ta. Dar, să nu uităm de importanţa acquis-ului. Şi, să nu uităm că, oricât de mult contează ereditatea, nu suntem clonele părinţilor noştri.

Citeşte şi: 8 idei superbe de tatuaje mamă-fiică

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.