De ce iubim Franța?

Ziua naţională a Franţei este sărbătorită în fiecare an pe 14 iulie. Iată 7 motive pentru care iubim această țară.

Coco Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel a fost una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, ieşind în evidenţă prin spiritul său modern. A creat nu doar haine, ci un adevărat stil de viaţă. A început prin a crea pălării, apoi haine, genţi gigantice, parfumuri (cine nu cunoaşte celebrul Chanel n°5?), bijuterii şi încălţăminte bicoloră.

Stilul său era elegant şi rafinat, însă în acelaşi timp foarte modern. A reuşit să combine cu succes comoditatea masculină cu feminitatea şi este cunoscută şi datorită faptului că a fost una dintre primele femei care a purtat pantaloni.

Vinul franţuzesc

De peste un secol, Franţa este cel mai mare producător de vinuri din lume. Acestea se diferenţiază în funcţie de regiunea de unde provin, astfel: vinurile dulci ale Loarei, Pauillac, Sauternes, St-Emilion, Côte Rôtie, Roşu de Burgundia, Riesling de Alsacia, Chablis, Châteauneuf-du-Pape.

Vinurile franţuzeşti se pot vinde chiar şi cu 21,000 euro sticla de 750 ml.

Atracţii turistice

Franţa are numeroase atracţii turistice, cunoscute în toată lumea. Cine nu ar vrea să viziteze simbolul acestei ţări, Turnul Eiffel din Paris? Cu o înalţime de 300 de metri şi o greutate de 10,000 de tone, turnul atrage peste 5,5 milioane de vizitatori anual.

Alte atracţii turistice din Franţa sunt Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru (unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume), Arcul de Triumf, Champs-Elysees, Centrul Naţional de Artă Pompidou sau Muzeul Orsay.

Moulin Rouge

Cabaretul contruit în 1889 de către Joseph Oller este cunoscut în special pentru renaşterea modernă a dansului can-can. Când acest dans a fost jucat pentru prima dată, criticii francezi au spus despre el că este „bădăran, şocant, deşuchiat dincolo de orice limită, imoral şi profan”. Dansul este executat numai de către femei.

Edith Piaf

Cine nu cunoaşte celebrele „La Vie en rose” sau „Non, je ne regrette rien”? Edith Piaf este cunoscută în întreaga lume pentru imaginea tradiţională a romantismului francez. A avut peste 100 de melodii şi a jucat în 9 filme, iar la înmormântarea sa au participat peste 100,000 de fani.

Scriitori de renume

Voltaire, Alexandre Dumas, Victor Hugo, Gustave Flaubert, Jules Verne, Gaston Leroux, Jean-Paul Sartre… Franţa are atâţia scriitori care s-au făcut remarcaţi! Indiferent de perioada în care au trăit, aceştia sunt foarte citiţi şi în zilele noastre.

Săptămâna modei

Paris Fashion Week este un adevărat spectacol dedicat modei. Are loc de două ori pe an la Paris, prezentând colecţiile de primăvară-vară şi toamnă-iarnă ale celor mai importanţi creatori de modă. A fost inaugurată în 1973 şi are loc după New York Fashion Week, London Fashion Week şi Milan Fashion Week.

Tu ce iubeşti la Franţa?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.