De ce folosim tratamente cu Botox?

Vedete precum Gwyneth Paltrow, Courteney Cox, Demi Moore şi chiar şi Kim Kardashian au recunoscut că au apelat la tratamente cu Botox. Altele, însă, nu au ştiut când să se oprească şi şi-au distrus chipul. Ca orice tratament minune, şi toxina botulinică are avantaje şi dezavantaje.

La ce foloseşte? Botoxul este utilizat pentru a remedia probleme de ordin estetic dar şi medicale. Muşchi slăbiţi, riduri, zbateri incontrolabile ale ochiului, transpiraţie excesivă, dureri cronice, migrene, toate acestea şi multe altele îşi pot găsi astfel rezolvarea.

Cântăreţul John Mayer a recunoscut că a făcut tratament cu Botox pentru a-şi remedia problemele medicale. Acesta a suferit deja 2 operaţii la corzile vocale înainte de a începe să îşi injecteze toxina, pentru a-şi odihni corzile vocale timp de câteva luni şi pentru a evita o nouă operaţie. Din fericire, Mayer şi-a revenit şi este un nou om -spune el- în urma repaosului vocal, dificil de suportat.

Începutul. După numeroase experimente realizate în anii 70-80 de către un oftalmolog, toxina botulinică a fost consderată sigură în tratamentul strabismului. În urma studiilor ulterioare, la începutul anilor 90, oftalmologul canadian Jean Carruthers a observat efectele secundare benefice ale tratamentului cu Botox, şi anume diminuarea ridurilor de pe fruntea pacienţilor săi.

Apogeul miraculosului tratament a fost 1997, când substanţa nu se mai putea găsi în America din cauza utilizării la scară largă, iar The Food and Drug Administration (FDA, echivalentul Ministerului Sănătăţii de la noi) a aprbat utilizarea Botox-ului în numeroase tratamente, marcând începutul unei noi ere.

În ziua de astăzi, numeroase celebrităţi au recunoscut că au folosit această substanţă pentru a masca efectele trecerii timpului pe chipul lor, iar în cazul altora efectele vizibile sunt deplorabile, din cauza exceselor. Oricine poat avea astăzi acces la acest tratament-minune, iar în majoritatea cazurilor putem vorbi despre efecte pozitive.

Efecte secundare. În cazul tratamentelor estetice putem vorbi de o serie de efecte negative: durere locală, migrene, umflături, vânătăi, sângerări iar în cazuri extreme: infecţie respiratorie, simptome de gripă.

În cazul tratamentelor medicale cu Botox, pot apărea aceste efecte secundare: infecţii ale pielii,reacţii alergice, dureri de spate sau de gât, febră. În oricare dintre aceste cazuri este recomandat să luaţi legătura imediat cu medicul, mai ales dacă simptomele persistă.

Tu ai fi dispusă să apelezi la toxina botulinică? În ce situaţie?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.