De ce femeile sunt lipite de smartphone-urile lor în tren, metrou sau autobuze?

În ultimii ani am sesizat mereu faptul că în autobuze, în tren sau în metrou, femeile stau pe locuri bune și dau impresia că nu vor să fie deranjate, întrucât butonează de zor smartphone-urile lor. Asta arată clar un lucru, și anume că femeile petrec foarte mult timp pe rețelele de socializare.

Oare sunt femeile dependente de telefoanele mobile? Da, asta spun studiile. Oamenii în general utilizează în mod exagerat telefoanele inteligente și astfel apar consecințe, ei pot avea anumite probleme în viața personală și profesională.

Semnele de dependență sunt:

 • Femeile folosesc telefonul pentru a uita de probleme
 • Așa își reduc simptomele de depresie și anxietate
 • Pot face abstracție de ce se întâmplă în jur, ignoră anumite persoane
 • Sunt curioase să vadă ce se întâmplă în mediul virtual
 • Își verifică telefonul în mod constant.

Studiile arată că femeile sunt mai predispuse la acest tip de dependență decât bărbații.

Smartphone-urile oferă un sentiment de satisfacție femeilor

Gadget-urile folosite de femei au devenit un instrument foarte atractiv, care le creează un sentiment pozitiv, rapid și trecător. Specialiștii au explicat faptul că neuronii sunt stimulați în acest fel, iar dopamina este eliberată. Asta va declanșa dorința de a avea din nou acel răspuns rapid, pentru satisfacție imediată.

În așa fel explică psihologii dependența femeilor pentru telefoanele mobile. În plus, ei au găsit și alte explicații: consideră că femeile intră în mod frecvent pe rețelele de socializare pentru a trăi emoții cu cei din familie sau cu persoanele dragi. Asta se întâmplă și prin sistemele de mesagerie, unde ele scriu de zor numeroase mesaje. Femeile petrec cea mai mare parte a timpului pe sistemele de mesagerie, precum sunt cele de pe Facebook, WhatsApp, Twitter.

Femeile sunt nemulțumite de haine: smartphone-uri de dimensiuni mari, buzunare mici

femeie smartphone

Un sondaj de opinie din 2019 a arătat că îmbrăcămintea de damă are buzunarele prea mici și de aceea acest lucru este problematic, întrucât smartphone-urile devin din ce în ce mai mari și voluminoase. De exemplu, un iPhone 5S are 12 cm, iar un iPhone XS are 15 cm.

Sondajul s-a realizat pe 1000 de persoane, bărbați și femei; 80% dintre bărbați au spus că poartă smartphone-ul în buzunarul frontal al pantalonilor, iar 50% dintre femei au spus că nu poartă mobilul în buzunar – motivul fiind că buzunarele hainelor nu erau suficient de mari. De asemenea, femeile au precizat că le-ar fi incomod sau chiar aproape imposibil să poarte telefonul în buzunarul de la pantaloni. Doar 12% dintre femei au afirmat că uneori țin telefonul în buzunarul frontal al pantalonilor, în dreapta.

Femeile sunt nemulțumite de buzunarele de la îmbrăcăminte – spun că sunt prea mici sau prea subțiri – doar buzunarele de la blugi fac excepție. În opinia lor, smartphone-urile sunt telefoane grele și mari, este dificil să le ții în buzunarele de la pantalonii din materiale subțiri. Prin urmare, majoritatea dintre femei nu-și poartă telefonul în buzunar, ci fac asta doar dacă sunt îmbrăcate cu blugi. Sondajul de opinie arată clar preferința oamenilor de a-și ține telefonul mobil în buzunarul frontal de la pantaloni, din partea dreaptă.

Minimalismul este frumos, de aceea femeile adoră telefoanele inteligente care sunt mai fine, compacte, precum și huse de telefoane care sunt din piele, atractive, subțiri, dar și durabile. În acest an sunt la modă husele din piele ecologică, texturată PU, care oferă o bună protecție la căzături.

Femeile caută mereu astfel de produse mai ales pentru design, dar le aleg și din punct de vedere al costurilor; pentru ele husa sau carcasa de telefon trebuie să le ofere un sentiment pozitiv, de aceea trebuie să aibă un aspect modern prin design.

Femeile sunt mai active pe rețelele sociale decât bărbații

Femeile au mai multe dispozitive digitale decât bărbații, conform datelor furnizate de TGI Global Quick View:

 • 86% dintre femeile din întreaga lume au câte un smartphone
 • 83% dintre bărbații din lume au câte un smartphone
 • 44% dintre femei au câte o tabletă
 • 39% dintre bărbați dețin câte o tabletă.

Datele au fost obținute în urma unui sondaj de opinie realizat în 22 de țări ale lumii.

De asemenea, s-a ajuns la concluzia că femeile sunt mai active pe rețelele sociale decât bărbați, ele sunt mai prezente pe Facebook, Pinterest, Instagram, Snapchat.

Femeile adoră selfie-urile

femei selfie

Aproape toate femeile își fac selfie-uri atunci când au încredere în frumusețea lor. Unii ar spune că asta este o dovadă de narcisism. Ele folosesc smartphone-uri performante pentru a avea fotografii de calitate. Desigur, scopul este de a posta apoi fotografiile în timp real pe contul de Facebook sau de Instagram, pentru a se lăuda la prietenii virtuali.

Producătorii recomandă anumite smartphone-uri pentru selfie, care au camere frontale foarte bune. Dintre acestea cele mai apreciate sunt:

 • Samsung Galaxy S10 Plus
 • Huawei P30 PRO pentru fotografii
 • Asus Zenfone 6 care garantează calitatea foarte bună a fotografiilor
 • Huawei Nova 5T cu performanță de primă clasă
 • Xiaomi Redmi Nota 8T cu 5 camere
 • Realme 5 cu multe camere și baterie de 5.000 mAh.

Pentru ca selfie-urile să arate grozav trebuie un smartphone foarte bun. Cu un simplu click poți face o fotografie prin care să marchezi sute de aprecieri pe Facebook sau Instagram. Pentru a face fotografii bune trebuie să experimentezi un pic. Unii specialiști spun că este mai frumos să te uiți la partea stângă a feței unei persoane, decât la partea dreaptă. Deci, poți ține cont și de acest aspect.

 

Sursă: Agenția PROMOdesk

Surse foto: Unsplash, Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.