De ce este Ora Pamantului importanta

Cu siguranţă ai auzit şi tu de Earth Hour sau Ora Pământului, dar câte informaţii cunoşti despre acest eveniment şi… oare îţi dai seama cât de important este?

Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată acum 8 ani în Sydney, moment în care peste 2,2 milioane de oameni şi 2000 de companii din oraş au stins luminile timp de o oră. Motivul a fost simplu: organizaţia non-guvernamentală WWF a dorit ca evenimentul să ajute oamenii să conştientizeze schimbările climatice ce au loc pe Pământ.Go green sau cum sa traiesti sustenabil in secolul 21

Din fericire, australienii au reuşit să organizeze un eveniment care a fost preluat pe tot globul, iar în prezent Ora Pământului este cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

În 2009, Ora Pământului a ajuns şi în România, însă doar 9 oraşe au participat. Încet-încet, tot mai multe persoane din întreaga ţară au dorit să se implice, iar din 2012 Bistriţa, Timişoara şi Satu Mare au devenit Capitale Earth Hour România, în urma unei competiţii.

Dar care este rezultatul evenimentului, se întreabă mulţi? Stingem lumina, dar ce rezolvăm cu asta? Ei bine, Ora Pământului „nu se vrea a fi un exerciţiu pentru recuderea consumului de energie şi carbon, ci este o acţiune simbolică”, spun organizatorii. „Earth Hour este o iniţiativă de a în încuraja persoane fizice, companii şi guverne din întreaga lume să ia responsabilitatea pentru amprenta lor ecologică şi să se angajeze într-un dialog şi schimb de resurse care ofera solutii reale pentru problemele noastre de mediu.”

Cum sa ai un stil de viata eco

Dacă te întrebi ce poţi face în timpul acestei ore (între 20:30 şi 21:30), adu-ţi aminte că poţi trăi foarte bine şi fără energie electrică. Nu ai nevoie să vizionezi un film la TV, să joci ceva pe calculator sau să stai cu luminile aprinse în toată casa. Poţi ieşi la o plimbare relaxantă, poţi face puţină mişcare în aer liber sau poţi petrece momente pasionale alături de iubitul tău, la lumina lumânărilor. 🙂

De asemenea, în Parcul Herăstrău din capitală va avea loc o serie de evenimente la intrarea Charles de Gaulle la care poţi participa, iar din parcul Izvor poţi închiria biciclete.

Vei stinge şi tu lumina sâmbătă alături de noi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.